30 Haziran 2014 Pazartesi

Evlilik Hazırlıkları / Ailelerin tanışması

                                       Yeni yazı dizime başlıyorum Beyazbegonvil'ciler.
    Malum düğün sezonu başladı.Yakın arkadaş çevrem evlilik yolunda yeni yeni adımlar atmaya başladılar.Kimi sevdiğini askere yolladı,kimi ailelerini tanıştırdı...Bende bunu gördükçe ,duydukça onlarla sevincimi paylaştım ve bu yoldan geçen biri olarak eski heyecanımı yeniledim.Onlarda gördüğüm bu dönem bana yeni bir yazı dizisi hazırlama ilhamı verdi.
    Bu dönemde her kızın aklında bir ton soru dolaşır.Aileler nasıl tanışır,kız istemede neler yapılır,nişan elbisem nasıl olsun falan filan.Bende bu soruların cevabını bu yazı dizimde sizlere vermeye çalışıcam.
    Evliliğe giden bu yolun ilk adımı ailelerin tanışmasıdır.Günümüzde kız annelerinin öncelerden haberi olduğu bu durum ilk önce çekinile çekinile (bu duygularımızı hala kaybetmedik çok şükür) babaya açılır.Babadan tatlı sert bir onay beklenir.Babalardan klasik sorular başlar.Nedir? Ne iş yapar gibilerinden.İşte evlenene kadar yaşanılan tatlı stresin en başı budur.Bu süreçte stres hiç bitmez.
    Aynı şehirde yaşayan çiftler için bu sorunlar daha hafif dereceli atlatılır.Ya farklı şehirlerde yaşayanlar?Aman ki ne aman.En zor iş onlardadır.
    Günümüzde kız isteme merasiminden önce ailelerin tanışması gerçekleştiriliyor.Hatta bazı yerlerde kız isteme merasimi kalmadı bile diyebiliriz ki ben biraz gelenekçiyim.Bu tarz şeylerin bitmesi taraftarı değilim.
Tabi bu durum her aile yapısına göre de farklılık gösterebiliyor.Kimi aileler direk isteme ile de bu işe başlayabiliyorlar.
   Ailelerin tanışmasında öncelikle erkek evi kız evini ziyaret eder.Kız evi müsait olduğu bir günü ayarlar ve erkek tarafını evine kabul eder.Bu günde biz bayanlar feci telaşlı durumlara gireriz.Ev bir hafta önceden dip temel temizlenir.Erkek tarafı hakkında araştırma yapılır.Araya aracılar konur soruşturulur(bu günümüzde pek kalmış değil ki bana da pek doğru gelmez.)

    Tanışma günü yaklaşınca sarar bir telaş ne giysem,ne ikram etsek.İkram konusunda kararlı birşeyler seçilmeli bana kalırsa.Herşeyin abartısı bu gibi durumlarda hoş olmayabilir.Kıyafet konusundaysa tanışma merasimi olduğu için öyle abartılıp saç falan yaptırmaya gerek yoktur.Belki bir fön çektirilebilir.Bugün daha herşeyin başlangıcı sayıldığı için mümkün olduğunca abartıdan uzak olunmalı.
   Erkek tarafında ise durum farksız değildir.Onlarda da vardır tatlı bir telaş.Mesela ilk ziyarette eli boş gidilmez böyle durumlarda.Belki bir tatlı,bir çiçek yada çikolata hoş olabilir.
   Kız evi ziyaret edildiğinden sonra iade ziyareti olur.Erkek tarafının telaşı da burada başlar.Bu sefer kız evi gider erkek evine.Hoş sohbet edilir.Ailelerde birbirini tanımaya çalışır.İade ziyareti çok fazla geciktirilmemelidir.Çünkü bu durum geciktirilir veya gerçekleştirilmezse kız evinin bu durumu onaylamadığı anlaşılır.
   İşteee böyle bir durum kızçeler.Zor,telaşlı ama bir o kadar da tatlı bir döneme girilir.


İzledim I Kelebeğin Rüyası Nasıl Bir Film ?

İnsanın hayatta yaşadığı ufacık bir acı dünyanın en büyük acısı gibi gelirmiş ona.Bana da böyle gelirdi hep taa ki bu filmi izleyene kadar.İnsanoğlu bencil çok bencil.Hep en iyisi olucak hep ben en iyiyim diyecek.Bu durum öyle bir trajikomik bir halde ki yaşadığı acı bile en büyük onunki olucak.Ah biz insanlar...
   Yılmaz Erdoğan öyle bir film yapmış ki beni benden aldı.İzlerken acıdan mideme kıramplar girdi.Gerçekten izlenilmesi gereken bir film.Kelebeğin rüyasını izlemeden önce Yılmaz Erdoğan bu filmi oscar'a mı götürmüş oscar kiimm biz kim demiştim.Çok ayıp etmişim.Bu film oscar'a aday nasıl seçilmezmiş.Görüntü desen yabancı filmleri aratmıyor.Konu desen bi Pearl Harbour'dan neyi eksik ki fazlası var.Kurulan her bir cümle insanı alıp götürüyor.Önce ki film yazılarımda bu replik çok hoşuma gitti filan diyordum.Bu film için hangi birini yazayım ki ben.

28 Haziran 2014 Cumartesi

Silikon kalıpları çok ucuza alabilirsiniz.Nasil mi?

Bu post'ta sizlere yurtdışı alışverişi hakkında bilgi vermiştim.
Şimdi özellikle Türkiye'de çok pahalı olan silikon kalıplardan bahsedicem.Pasta ,sabun ve mum işi ile uğraşan arkadaşlarımız bilirler ki Türkiye'de silikon kalıp oldukça pahalı.Bu işlerde en önemli hammaddedir silikon kalıp.
Sabun yapımında kullanılan malzemeleri nerelerden alabileceğinizi de bu post'umda bahsetmiştim.Şimdi bu sitelere bir yenisi daha Çin ürünlerinin satıldığı  http://www.aliexpress.com/ . Bu sitede Silikon kalıpların fiyatlarına inanamayacaksınız.Türkiye'de 20 TL'den başlayan kalıplar bu sitede 5-10 TL.Hemde çok orijinal ürünler bulunmakta.
Bunlar neler mi ?

Yurtdışı alışveriş siteleri

Herkesciklere merhabaaa

     Daha önceki yazımda sizlere yurtdışı alışveriş siteleri hakkında bilgi vereceğimden bahsetmiştim.Sözümü tuttum ve yazımı yazdım. Buyrun okuyun
   İnstagram'da Facebook'ta sık sık karşılaştığınız sayfalarda Türkiye'de görmediğiniz birçok ürün satılıyor.Takılar,bebek kıyafetleri,ev eşyaları,gözlükler,vs vs...Tabii hepimizin içinin gideceği türden.
  Sizlerde bunları oldukça pahalı bir fiyata satın alamaya çalışıyorsunuz.Bu ürünlerin hepsi Çin'den geliyor diyebilirim ve satıcıların çoğu Amerika'dan geldiğini iddia ediyor.Neden çünkü Çin malı adidir ama siz Çin malını hiç değmeyecek fiyatlara almış oluyorsunuz.Yine neden? Çünkü siz Amerika'dan geldiğini sanıyorsunuz:)
  Bir şey daha diimm miii bu ürünler bazı sitelerde kargo ücretsiz gönderiliyor bazı sitelerdeyse Türkiye'de ki kargo ücretleri kadar ücret ödemiş oluyorsunuz.
  Tabi bu durumun iyi yanları var ama kötü yanları da var.Ürün bazen resimde göründüğü gibi çıkmayabiliyor.

 Ben şimdiye kadar 2 sefer alışveriş yaptım.aliexpress.com'dan.İBenimde ufak bir sorunum oldu tabi.Aşağıda ki kolyem satıcının resminde turkuaz rekliydi.Gelen kolyem ise koyu yeşil renkte.Yalnız şöyle bir durum var kabahat bende.Yorumlar kısmını hiç okumadım direk atladım.Kolyenin fiyatı mı :)) Tl ile 2.5'a denk geliyor.
Alışverişi yaptığım dükkanı merak ederseniz TIKTIK
Aşağıda ki koleyemi de aynı dükkandan aldım.Bunun  fiyatı ise 7.5 tl'ye denk geldi.



Siteden alışveriş yaparken aklınıza birçok soru gelebilir.
1.ödeme kısmı:
Kapıda ödeme seçenekleri yok.Kart ile alışveriş yapıyorsunuz.
2.Kredi kartı ile alışveriş yapmam güvenli mi?
Bu konuda garanti veremem.Site evet güvenilir bir site fakat satılan ürünler siteye değil satıcılara ait.Bu yüzden satıcının dolandırıcı olup olmadığını bilemem.Ben de Garanti bankası internet şubesinden sanal kart hesabı açtım kendime.Kartımdan farklı hesap numaralarına sahip ve alışveriş yapcağım zaman örneğin 6 liralık mı yapıcam kartımdan 6 lirayı sanal kartıma aktarıyorum.Böylece hiçbir problem yaşamıyorum.
3.Ürün güvenilirliğini nasıl anlarım
Alınacak ürün hakkında alıcılar yorumlarda bulunuyor.Ürünün ellerine nasıl geldiğini bildiriyorlar ve sizde bunları okuyarak ürün ve satıcısı hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz.
4.Gümrük sorunu yaşar mıyım?
Gümrük sorunu elektronik aletlerde çıkıyor diye biliyorum.Birde tek seferde 100-200 dolardan fazla alışveriş yapıldığında sorun çıkar diye duymuştum.
5.Kargo ücreti nedir?
aliexpress.com'da  çoğu üründe kargo ücreti yok.Satıcıların isteklerine iyi bakarak bunu anlayabilirsiniz.Siteyi Türkçe'ye çevir seçeneği ile sayfayı çok rahat gezebilirsiniz Sitede sayfanın üzerine sağ tıklayın ve türkçe diline çevir seçeneğini seçin ;)
6.Ödeme tl ile mi yoksa dolar üzerinden mi oluyor?
Siz ödemeyi yaparken tl üzerinden hesabınızdan çekiliyor.Örneğin 2 dolarlık bir ürünü sizin hesabınızdan doların bugünkü kuru 2 tl ise 4 Tl'den çekiyor.Bu kadar basit.
7.Kargo ne zamana elimde olur ?
İki sipariş verdim ikisinde de 15 gün içinde elimde oldu.Siz yine satıcının kaç gün içinde ürünü kargoya vereceğine bakmalısını.Ulaşım süresi kaç gün ona dikkat etmelisiniz.

Aklıma gelen kısımlar bunlar .İlerleyen yazılarımda resimli satın alma kısmını anlatıyor olucam :)

Alışveriş yapabilceğiniz siteler
www.sammydress.com: Bu site kimi ürünlerinde kargo ücreti alıyor kimisinde almıyor.free shipping özellikli olanlara bakmalısınız.
http://www.bornprettystore.com/ : Bu sitede de kargo ücreti yok.Hızlı bir şekilde elinize ulaşmasını isterseniz 2-3 dolar gibi bir kargo ücreti ödüyorsunuz.

Bu bahsettiğim sitelere bir göz atmanızı öneririm.Oldukça ilginizi çekecek ürünler var.


Merak ettikleriniz olursa bilgi almak için bana facebook hesabımdan ulaşabilirsiniz yada yorum yazmanız yeterli :)



26 Haziran 2014 Perşembe

Fethiye I Nerede ne yapılır?

 Fethiye ile ilgili oluşturduğum yazı dizimin sonuna geldik.Bu yazımda sizleri sıkmadan kısa kısa Fethiye'de nerelere gidilmeli,neler yapılmalı bunlardan bahsedicem.
 Öncelikle hangi denize gidilmeli?
Fethiye plajları oldukça güzel olmasına rağmen her gördüğünüz denize girmeyin derim.Çalış plajı Fethiye halkının bile çok hoşlanmadığı bir plajdır.Çünkü dalgalı ve taşlıktır.


Katrancı koyu

Fethiye'nin Muğla yolu üzerinden girişinde bulunur.Merkez ile arası 12 km kadar olması lazım.Denizi de plajı da oldukça güzeldir.Alanı ise dardır.Hafta sonları oldukça kalabalık olur ve iç içe yüzmek zorunda kalırsınız.Hafta içini tercih etmeniz daha iyi olur.Kamp alanıdır.Çadır kurmayı düşünüyorsanız Fethiye'de en ideal yerdir.Günübirlik gitmişseniz bir yandan piknik yapıp bir yandan denize girebilirsiniz.Girişi ücretlidir.İçeride market bulunur.Bu yüzden eksikleriniz olduğunda panik yapmanıza gerek yok :)

Tabii birde en meşhur Ölüdeniz'imiz var.

25 Haziran 2014 Çarşamba

Eviniz ile ilgili öneriler I Marin Dekorasyon

 Sizleri bilmem ama benim deniz ile ilgili olan herşeye biraz zaafım var.Marin sitilinim evinde kullanır mısın derseniz şimdi ki mobilyalarım olmasaydı oturma odam için tercih edebilirdim.

  Marin dekorasyon denilince denize ait parçaların evinize yansıması akla gelir.Bu sitilde genelde beyaz ve mavinin tonları hakim.Evinize uygulamasıda oldukça kolay.

  Lacivert veya beyaz tonlarında koltuklar,çapa desenli aksesuarlar,deniz kabuklarının bulunduğu bir akvaryum..Yastıklarda dümen,çapa,balık figürleri...Yani denizle ilgili olan birçok figürü evinize yansıtarak kullanabilirsiniz.

  Bu sitil yazlık evlerde oldukça iyi durabilir yada yok ben denizi ayağıma getiricem derseniz tabi o da olur :)





Film Önerisi I Bu İşte Bir Yalnızlık Var

    Tuna kiremitçi'nin kitabından sinemaya uyarlanmış bu film.2013 yapımı
    Filmi sevdim izlenebilir bence.Görüntü kalitesi mi ohoo iyidi iyi.Hele Engin Altan Düzyatan'ın olduğu sahneler hiç kötü olur mu . Her ne kadar Özgü Namal'ı sevmesem de çok tatlıydı bu filmde.Metin'in yorumu da bu rol ona çok yakışmış oldu.
    Filmin müzikleri de güzeldi.Atiye ve Mor ve Ötesi'nin "Bu işte bir yalnızlık var" şarkıları yer alıyor filmde.Sahnelerini izlerken yabancı film sahnesi izliyormuş gibi oluyorsunuz.Hani biz bayanlar film  izlerken bir yandan da konuşuruz ya."Ayy şuna bak ne sinir" , "oldu mu hiç öyle?" "ben bu kızı yolarım" "ayyy ne yakışıklı" "aldatıyo ama o seni" diye sanki bizi duyuyorlar.Hiihihih ama bu filmde hep böyle konuşuyorsunuz yani ben hep böyleydim.Bir Orhan var filmin başında kayboldu Orhan'ı bekledik durduk.Filmden fazla ayrıntı vermiycem izleyin derim.

Englısh home mutfak tekstil ürünlerinde %50 indirim

Englısh home yine güzel bir indirime imza atmış.Mutfak tekstil ürünlerinde çok güzel indirimlere sahip.Yeni evlenecek çeyiz hazırlayan arkadaşlar elinizi çabuk tutup englısh home onlıne'a bir göz atın.Çünkü şimdiden ürünler tükenmeye başlamış.
Englısh home indirimlerinden anında haberiniz olması için daha çok twitter adreslerinden takip etmenizi öneririm.Facebook'tan önce orada paylaşıldığı için siz ürünlere bakana kadar bir kısmı tükenmiş olabiliyor.

24 Haziran 2014 Salı

Fırında Patlıcan Nasil Yapilir?

   Canlar nasılsınız bakalım? Enerji dolu bir haftasonu geçirdik ailece.Enerji depoladım iyice bir tek evimi çok özlemişim.Malum haftasonu üniversite sınavları vardı.Umarım sınava giren ve özellikle hakeden arkadaşlarımın istediği şekilde geçmiştir sınavı.Siz sınavla boğuşurken öğretmenlerde biraz nefes aldı diyebilirim.Sizinle birlikte onlar her sene hazırlanıyorlar bu sürece.Eşimden biliyorum ,dönem dönem o bile strese giriyor.
  Bu sınavı fırsat bildik ve ailemizle vakit geçirdik.Yoğun geçen bir sene boyunca onlara hiç bu kadar iyi zaman ayıramamıştık.Yedik,içtik muhabbetlere doyum olmadı.Canım görümcem sağolsun benim bu fotoğraf makinasızlığıma dayanamadı ve kendi makinasını kullanmam için bana verdi.Benim için ne kadar güzel birşey yaptı anlatamam.Ona burdan çok çok teşekkür ediyorum.Gördüğünüz gibi korkmayın her görümce her kayınvalide öyle cadı değildir.Önyargılı olmayalım lütfen.
    Gelelim yemeğimin tarifine
MALZEMELER
İstenilen miktarda patlıcan
İstenilen miktarda sarımsak
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
İstenilen miktarda salça
Tuz
Karabiber
Baharatlar isteğe göre ilave edilebilir


   Önce patlıcan,biber ve havuçları küçük boyularda doğruyorum.Ardından hepsini kızartıyorum.Malzemeleri fırında yapacağım borcama alıyorum.Üzerine bol miktarda sarımsak koydum.Patlıcan yemeğine güzel bir tad verdiğini düğünüyorum.Sarımsaklarıda çok küçük boylarda doğramıyorum.İkiye üçe kesebilirsiniz mesela.
   Normalde bu tür yemeklerin içine havuç katılmıyor hatta kırmızı biber de pek katılmaz ama ben seviyorum böyle değişiklikler yapmayı.
    Borcamıma ilave olarak kesinlikle yağ eklemiyorum çünkü hepsi zaten yağda kızartıldı.Koyarsam hepsi yağ içinde yüzer ve çok ağır bir yemek olur.


  En son kısma geldik.Salçayı bir kase içerisinde su yardımı ile sos kıvamına getiriyorum.Şimdi içine baharatlarımı ekleyebilirim.Siz damak tadınıza göre istediğiniz baharatı atabilirsiniz.Ben çay kaşığımın yarısı kadar karabiber atıyorum.Yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuz atıyorum.Sosumun içinde güzelce karıştırıyorum.Sizi bilmem ama ben içine biraz nane ve kekik attım :))) Tadı da gayet iyi oldu.Sosumu malzemelerimin üzerinde gezirerek döküyorum ve tabii biraz daha su ilavesi yapıyorum.Su miktarı malzemelerin üzerini geçmesin.
Gördüğünüz gibi aşırı basit bir yemek.Acemi olan herkes rahatlıkla yapabilir.
   Bu yemeği anneannemin elinden yemek lazım.Ben yapıyorum yapıyorum onun tadını bir türlü yakalayamıyorum.

  İşte fırında ki görünüm :)))


Afiyetler olsun

21 Haziran 2014 Cumartesi

Eviniz ile ilgili öneriler I Oturma odanız için prenseslere layık bir renk Pembe

   Herkese gecenin bu saatinden kocaman bir merhaba.Bütün günü dinlenip uyuyarak geçirirsem böyle gece kuşu gibi olurum tabi.
   Yazı dizileri oluşturmayı sevdim ben.Bir konu hakkında ki ayrıntılı bilgiler veren yazılar oluşturmak hoşuma gitti.Fethiye ,butik sabun nasıl yapılır yazı dizilerimden sonra ki Fethiye ile ilgili olan yazı dizim daha bitmiş değil.Çünkü Fethiye bir kaç yazı ile anlatılacak kadar küçük değil.Butik sabun yapımı ile ilgili de sanıyorum anlatacaklarımı tamamladım.Ama eğer aklınıza takılan herhangi bir soru olursa bana yazmanız yeterli tabi.
   Şimdi ki yazı dizim ise eviniz ile ilgili öneriler.Hatta bir başlangıç yapmıştım burdaki yazımda.Bu yazı dizisini hazırlamam da ki en büyük sebep ise yaza girmiş olmamız ile birlikte başlayan düğün sezonu.Evlenecek olan arkadaşlar bu dönemde çok heycanlı oluyorlar bilirim bu durumu.Çok karmaşık duygular içerisine girebiliyorlar.Bende bu günleri yakın bir zamanda atlattığım için sizlere de bi nebze olsun yardımcı olabilmek için böyle bir yazı dizisi hazırladım.Evlilik ile ilgili daha bir kaç yazı dizisi hazırlamayı düşünüyorum.Özellikle sevgili dostum Fıstıkçı şahap blogunun sahibi Dilşah ünlü ile bir telefon konuşmamdan sonra.Zaten bu blogla ilgili şeyler Dilşah'la konuştuktan sonra oluyor hep.Sanırım esin kaynağım benimBlodumu da onun sayesinde açmıştım.Hatta bu yazımda Dilşah'tan birazcık bahsetmiştim sizlere.
İşte şimdi esas konumuza geçelim.

20 Haziran 2014 Cuma

İşte Stres Altında Bile Pozitif Kalabilirsiniz

Çalışma hayatının her gün biraz daha stresli hale geldiği doğru. Stresin iş başarısını engelleyen en önemli nedenlerden biri olduğu da iyi biliniyor. İş hayatında stres bir ölçüye kadar faydalı bulunuyor fakat o ölçüden fazlası da iş ilişkilerini bozuyor, dikkati dağıtıyor, verimi azaltıyor, başarısızlığa sebep oluyor. Tüm bu olumsuzluklar üst üste gelince ister istemez sosyal hayatımız da etkileniyor.

Bu  nedenle iş yeri kaynaklı stresi azaltmanın bazı yolları var. Benim de çok kullandığım ve etkili yollardan biri olduğuna inandığım yöntem ise; strese girdiğim anlarda ufak molalarlar birlikte derin derin nefes alıp vermek. Bu işlemi arka arkaya 5-6 kez tekrarladığımda fark edilir bir rahatlama hissediyorum.

Geçtiğimiz günlerde yine stresli bir anda bu yöntemle rahatlamaya çalışırken çalışma arkadaşımın masasında granini meyve suyu şisesinin üzerine iliştirilen şöyle bir mesaj gözüme çarptı; “Sen olduğun gibi mükemmelsin.” Bir anda pozitif düşünmenin çok işe yaradığını fark ettim. Sonra kendi kendime dedim ki; nefes egzersizleriyle birlikte kendimizi bu şekilde motive edebilir, içimizdeki potansiyeli dışarıya çıkarabiliriz.



Benim kartımı sizlerle paylaşıyorum.

Kendi pozitif mesajınız için granini facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

https://www.facebook.com/graniniTurkiye
Bir boomads advertorial içeriğidir.

Fethiye I 2.el eşya pazarları

    Dün yeni bir yazı dizisine başlamıştım.Fethiye ile ilgili bilgiler vermek amacıyla.Dün kü yazımda El sanatları pazarı'ndan bahsetmiştim.Şimdi ise İzmir'de bit pazarı diye tabir edilen Fethiye'de ki 2.el eşya pazarlarından bahsedicem.

   Ben bir kere katılmıştım.Çalış,merkez,Hisarönü ve Kayaköy de her ayın belli günleri kuruluyorlar ve ayda bir kere.Ben Çalış'ta olana katılmıştım.Komşumuz Peter 3C's (Çalış Children's charity)derneğinde görevliydi ve tezgah konusunda bana yardımcı oldu.Benim bu konuda pek bilgim olmadığı için bütün bilgileri ondan aldım.Hatta tezgahımızın yeri konusunda da azcık torpil geçti bize.

19 Haziran 2014 Perşembe

Fethiye I El sanatları sergileri

    Sizlerle yeni bir yazı dizisi paylaşıcam.Muğla'nın güzel ilçesi Fethiye'den bahsedicem ve sizlere orayı yakından tanıtmaya çalışıcam.
    Bundan yaklaşık 4 sene önceydi Fethiye'ye taşınmamız.Ailecek tatillerde gidip gelirdik ama bize yetmezdi hiç.Hep daha uzun süre orada kalmak isterdik Ne zaman dedemi kaybettik İzmir bizim için çekilmez bir hal aldı.Biraz çılgın bir aile olduğumuz için kimse arkasına bakmadı hadi hoppp biz taşınıyoruz dedik ve taşındık.
İlk zamanlar bunu çok desteklememe rağmen bir süre sonra Fethiye beni sarmamaya başladı.Çünkü İzmir gibi büyük bir yerden Fethiye'ye taşınmak baya zorladı beni.Mutsuz oldum orda çok taa ki eşimle tanışana kadar.Bu arada Fethiye küçük filan diyorum ama siz bana bakmayın on numara gezilesi bir yerdir.Sadece bana dar geldi :))
   Fethiye ve çevresini o kadar çok gezdik ki hani herşeyini biliyorum diyebilirim :) Bu yüzden bilgim olan bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim malum tatil geliyor planlarınıza belki Fethiye'yi eklemek istersiniz.

Bu yazımda sizlere Fethiye belediyesinin sosyal anlamda çok iyi olduğunu ve daha da gelişmekte olduğunu söyleyebilirim.Yerleşik turist sayısı da fazla olduğu için onlarda bu işin içine giriyorlar tabi.

İlk önce el sanatları pazarlarından bahsedicem.Bu pazarların kimi Fetav tarafından ayın belli günleri kurulur kimi Zentara kadın sosyal dayanışma derneği tarafından kimi de  3C's derneği tarafından yapılır dönem dönem gerçekleştirilir.Anlayacağınız Fethiye sosyal projelerde çok destekçi.Bu destek sayesinde kadınlar da sosyal hayattaki yerini alıp para kazanabiliyorlar.

   Bende bu pazarlara katılmıştım.Boşluk arkadaş napcan gencecik yaşımda emeklilik hayatı yaşadım :)
Çalış çocuk derneğinin(3C's) düzenlediği (bu dernek yabancılara ait) şenliklerde tezgah kiralarsınız ve kiralar tezgah başına 10-20 tl arası değişir.Bu ücretler derneğe gider ve oradan da köy çocuklarına.Sattığınız ürünlerin ücretini de kimse ellemez size kalır.Çünkü dernek üyeleride tezgah açar.O gönüllü üyeler sattıkları ürünleri derneğe verir.Bu şekilde dernek gelir elde etmiş olur.Birde çekiliş yaparlar mesela o çekilişe 1 tl karşılığında katılırsınız size hediyeler çıkar.Bana mesela nazar boncuğu vermişlerdi.Bu gelirlerin hepsi yine çocuklara.
(Yukarıda ki resimler netten alınmadır.Fethiye'nin merkezinde düzenlenen organizasyonlardır)

Aşağıda ki iki resim bizim kurduğumuz tezgaha ait :))

18 Haziran 2014 Çarşamba

Film Önerisi I Patron Mutlu Son İstiyor

    Dün o kadar çok yoruldum ki.Temizlik işleri zor işler daha bitmedi; bitmez :)Günün yorgunluğunu atmak için elime kanaviçemi aldım ve Patron Mutlu Son İstiyor'u izlemeye koyuldum.Çok ta iyi geldi bu dinlenme saati benim için.
Filmin fragmanını izleyebilirsiniz.


    Sizlere film hakkındaki fikirlerimden bahsetmek istiyorum.

17 Haziran 2014 Salı

INNA' da mı Çin malı giyiyor :)

Canlar şeytanın bacağını kırdım ve temizliğe başladım.Evde ordan oraya koşturup duruyorum.Fakat dinlenme molalarımda internetimden kopamıyorum.Facebook'ta gezinirken ınna'nın klibi denk geldi.Açayım bi dinleyim derken klipte giydiği mayokini dikkatimi çekti.Hiç yabancı gelmedi bana.Allah Allah ben nerden gördüm bunu sammydress'te miydi derken bi bakayım dedim ve ta kendisi.Buyrun linkten bakabilirsiniz :)

http://www.sammydress.com/product1142291.html



Video'yu izlerseniz aynı mayokini olduklarını görürsünüz.Kim kimden esinlendi bilinmez :P ama bu mayokini inna'da çok hoş durmuş yahuu :)))



(Bu arada hala sizlerle yurtdışı alışverişi hakkında yazımı paylaşamadım.Sözümü unutmadım aklımda .Kısa bir sürede bu konuyla ilgili bir yazı hazırlayacağım. Fotoğraf makinası gelsin de aliexpress'ten aldığım iki kolyemi ve bu alışveriş siteleri hakkında ki ayrıntılı bilgileri sizlerle paylaşıcam.Takip etmeye devam edin )

15 Haziran 2014 Pazar

Bloga Üst Menü Nasıl Eklenir?

Canlar sizin oralarda havalar nasıl bilemem ama beni temizlik derdinden yağmur kurtarıcak gibi.Hava kapanmaya başladı.E yağmurlu havada da temizlik olmaz yani.
Bende bunu fırsat bilip sizlerle bir yazı daha paylaşmak istedim.Bu yazım blog sahibi olan arkadaşlarım için.
Resimde ki gibi blogunuza üst menü eklemek için ne yapmanız gerekir ?
Cevabı buradaaa :)
Bu arada ben üst menü eklemeyi buldum yapabildim fakat resimli olsun istiyorum her menünün üzerinde resimler olsun ama nasıl yapcağımı çözemedim.Birde header sorunum var tabii..Hala araştırma içindeyim biri bana header nasıl yapmalıyım yardımcı olsuuuunnnn.. Diyerek anlatımıma geçiyorum

Tasarım kısmına geliyoruz ve oradan Yerleşime tıklıyoruz.Karşımıza aşağıda ki sayfa çıkıyor.
Menü yazan yerde normalde HTML/Javascript yazıyordu.;Menü olarak ismini ben değiştirdim.Sizde yapabilirsiniz.Düzenleye tıklıyoruz.


Karşınıza aşağıda ki tablo çıkıyor.Başlık kısmına ben menü yazdım siz istediğinizi yazabilirsiniz.Bu anasayfanızda görünmeyecek.Aşağıda ki kodlu olan yer normalde boş duruyor siz bu kısma aşağıda ki kodu yazıyorsunuz.Benim sayfama ait olan adres yerini silip kendi adresinizi yazmalısınız.Anasayfa haricinde diğer yerlerde yazan okudum,yemek tariflerim gibi kısımlara siz istediğiniz menü başlığını yazabilirsiniz.Mesela 2 adet okudum yazısı var ve siz izledim yapcaksınız ilk yazıyı küçük harfle izledim ikinci yazıyı ise büyük harfle İzledim şeklinde yapmalısınız.Bu tarz ayrıntıları oluşturmazsanız istediğiniz sonucu elde edemezsiniz.
Yazılarınızı oluştururkende mesela bir film anlattıınız etiketlere izledim yazarak etiket yaparsanız yazılarınız bu menüde yayınlanacaktır.

<div id='newnavbar'>
<ul>
<li><a href="http://beyazbegonvil.blogspot.com">Ana Sayfa</a></li>
<li><a href="http://beyazbegonvil.blogspot.com/search/label/okudum">Okudum</a></li>


</ul></div>


Kolay gelsin blogdaşlarım.




Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi



Nasılsınız şekerler? Ben bugün inanılmaz halsizim.yada miskinim de denilebilir.Temizlik dönemine girdiğim için sanırım psikolojim işten kaçmak için bahaneler uyduruyor :D Bu durumu aşmak lazım.Yoksa bir çöp eve sahip olmak istemiyorum.
Bugün sizlere fırında kaşarlı mantar tarifi vericem ve bu güzel yazının ardından bana temizlik yolları görünecek.

MALZEMELER:
İstenilen miktarda mantar
kekik
karabiber
nane
tuz
zeytinyağ
kaşar peyniri


Bu yemek için mantar boyları biraz büyük olursa daha iyi olur.Mantarların saplarını gövdelerinden ayıryoruz ve çanak şeklinde bir borcama diziyoruz.Ayrı kapta bir miktar zeytinyağı( siz isterseniz çiçek yağı filan da kullanabilirsiniz) içerisine bir çay kaşığı kadar kekik,yarım çay kaşığı kadar nane,yarım çay kaşığı karabiber,ve bir çay kaşığı kadar tuz atıyorum.Ve iyice harmanlayıp mantarlarımın üzerinde gezdiriyorum.Siz tabi mantar miktarına göre değiştirebilirsiniz bu verdiğim ölçüleri
Sonra bu şekilde fırına atıyorum .Yaklaşık 200 derece de 10 dk pişiriyorum.Bu sürede de mantar miktarı kadar kaşar peynirini dilimliyorum.10 dk olduktan sonra kaşar peynirlerimi mantarlarımın üzerlerine yerleştiriyorum.ve 5 dk daha peynirlerimin erimesi için fırına atıyorum ve enfes bir sonuç ortaya çıkıyor.Ara sıcak olarakservis edebilirsiniz.Yanında pilav ile harika olur :)

14 Haziran 2014 Cumartesi

Örgü Bebek Kundağı Nasıl Yapılır?


İnternet üzerinden satış yaptığım dönemde bu kundağı yapmıştım.Yapımı oldukça basit.
Düz bir parça olarak örüyoruz.Bu lastiği sadece bir tarafa yapıyoruz.Bitirmeye geldiğimizda lastik yapmıyoruz.

12 Haziran 2014 Perşembe

Tığ İşi Motif Örnekleri

Bir süredir sizlerle anlatımlı motifler paylaşamıyorum ne yazık ki.Şu sıralar fotoğraf makinası yoksunluğu yaşıyorum.En kısa zamanda bu sorunu çözüp sizlerle yeni anlatımlı modellerin paylaşımını yapıyor olucam.
Bu süreyi de geçiştirmek için hoşuma giden birkaç motif paylaşmak istedm sizlerle.
Ufacık bir motiften neler yaratırız biz neler.




 Mesela aşağıda ki resmin motifinin yapımı oldukça kolay.Ne yapmışlar bu şirin motiften biliyor musunuz ? Duvar süsü.Çok ta şık olduğuna eminim.
  

11 Haziran 2014 Çarşamba

Butik sabunlara nasıl renk verilir ?



     Erime işlemi tamamlandığında renk verme aşamasına geçiyoruz.Boyalar sedefler,sabun pigmentler,neon boyalar ve sıvı boyalar şeklinde.Ben sedef,neon boya ve sıvı boya deneyiminde bulundum.
    Sedeflerin kullanımı:  Boyalar çok kuvvetli olduğu için ölçü olarak ben çay kaşığı kullandım.Çay kaşığının hemen ucuyla boyayı attığımda renk hemen etkisini gösteriyo.O yüzden kendinize alıyorsanız 5 gr almanız yeterli olacaktır.Topaklanma olmamasına dikkat edin.İçerisine boyayı attığınız an güzelce karıştırın..İsterseniz içerisine koku da atabilirsiniz.Ben koku çok kullanmadım.Kokuları kokulu taş yapımında kullanmıştım.Daha sonraki yazılarımda kokulu taş yapımını da anlatıyor olucam.

    Sıvı boyalar: Eğer melek kanatlı bebek gibi ikili şekilde sabun yapıcaksanız sıvı boyalar yürüme yapar.Yani mesela kanat pembe ise bebeğin rengi ile karışır ve bir süre sonra bebekte lekelenmeler meydana gelir ve hoş bir görüntü oluşmaz.

10 Haziran 2014 Salı

Hande yener 2014 #Mükemmel#

Hande yener deyince aklıma ergen dönemlerim gelir. Hani bi evre vardır evcilik oyunları,saklambaçlar yavaş yavaş bitmeye başlar ve kendini bişi sanma evresine geçersin.Ara ara melankolik modlar,ara ara kaprisler havalar....İşte tam o dönemlere rastlar bende Hande Yenerin şarkıları....Ne şarkılardı ama ..Sonra ne olduysa Hande yener bi saçmalamaya başladı tekno tarzlar filan ıyy nasıl uzaklaştım...Bi insan kendini bu kadar mı çikinleştirir.Ama şu son albümü tekrar dinlenilesi.Şarkılarda iğnelemeler,eğlenceli vurgular çok iyi bence :)



Yeni albüm şarkılarına bir göz atalım







Butik Sabun Bazı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Herkese merhabaaaaa
        Önceki yazımda(burada) butik sabun yapımından yüzeysel olarak bahsetmiştim sizlere.Şimdi ise biraz ayrıntısına inmek istiyorum.
Eriyebilir sabun bazını iki şekilde ouyor.Şefaf ve opak şekilde.En çok opak baz tercih ediliyor çünkü şekiller daha net çıkıyor ve daha hoş bir görüntü elde ediliyor.Şeffaf bazı kullanmak istersenizde daha doğal görünümler elde edebiliyorsunuz .( Ben opak bazları kullanmıştım.Şeffaf baz deneyimim olmadı.Şeffaf bazı gözlemlerime göre anlatıyorum) Mesala içerisine boncuklar ekleyerek şeffaf bazda çok hoş işler çıkarabilirsiniz.Fakat boncuk koymayı opak bazda denemeyin çünkü boncuklar içinde kayboluyor :D Denenmiştir:)  Boncuk haricinde simlerde kullanabilirsiniz.Simler opak bazda da kullanılabiliyor fakat görsel olarak şeffaf bazda daha iyi duruyor.

Bu işe yeni başlayacak olan arkadaşlar lütfen evdeki sabunlarınızı denemeyiniz onlarda erime elde edemezsiniz. Buda denenmiştir hihihih:)))) 


   

     Eriyebilir sabun bazını sadece kendinize yapmak için alcaksanız 500 gr yeterli olacaktır.Ama satışını yapacaksanız sipariş miktarına ve silikon kalıbınızın gramına göre malzeme almanız önemli.
     Eğer satış yapma amaçlı sabun bazı almışsanız ve bu işte acemiseniz en büyük sıkıntıyı sabunu ne kadar alacağınızda yaşıyorsunuz.Bunun için size şöyle söyleyim silikon kalıbı alırken mutlaka satıcıyla irtibata geçin ve kalıbın gramajını öğrenin daha sonra ise o gramaja göre hesap yapın ve sipariş miktarınızı ona göre ayarlayın.burda sizin için birkaç sabun bazının gramajını buldum isimlerinden hangi kalıp olduğunu az çok çıkarabilirsiniz.

9 Haziran 2014 Pazartesi

Uygun Fiyatlı Kitap Alabilmenin Yolu

Sizlere Ptt kitap'tan bahsetmek istiyorum.Eğer ki kitap kurduysanız bu site çok işinize yarayacak.Çünkü ptt kitap'ta hem fiyatlar uygun hemde kargo ücretleri.Geçen yıl yada ondan bir önce ki seneydi tam hatırlamıyorum ptt kitap.com'a denk gelmiştim.O zamanlarda kitap fiyatları uygundu fakat kargo ücretleri her kitapta indirimli değildi.Bu yıl nette gezinirken yine denk geldi ve ne kadar hoş birşey yapmışlar kargo ücreti 2 TL 25 TL ve üzeri alışverişlerdeyse ücretsiz.Mesela piyasa da 20 tl olan kitapları burada çok 14-15 tl'ye alabiliyorsunuz.Sloganlarını ise ayrı bir sevdim bizim derdimizi ne kadar iyi çözmüşler herkes okusun diye ...
Fiyatları belkide bu yüzden uygun :)
Eski bir kitap kurdu olarak bu siteyi tekrar keşfettiğim için çok mutlu oldum.Evet yazarlar kesinlikle emek harcıyorlar bu su götürmez bir gerçek.Fakat kitap ücretleri o kadar çok ki bir kitaba 20 tl vermekte günümüz şartlarında cep yakıyor.Hele ki çok okuyan biriyseniz.Ben mesela hep kitaplarımı ikinci elden alırdım.Şimdilerde eskisi kadar çok okuyamıyorum ama artık kitaplarımı alacağım yer belli oldu :)
Bi göz atmak isterseniz TIKLAYABİLİRSİNİZ.



Dekorasyonda Renkli Tasarımlar

Renklerr renklerrrrr.....Benim şu renklerle gerçekten başım dertte.Nasıl oldu bilmiyorum ama sanırım zaman insanı çok fazla değiştiriyor.Lise yıllarıma şöyle bir baktığımda tamamen siyah görüyorum.Gençlik hevesi midir nedir bilemedim.Dolabımı açtığımda bütün kıyafetlerim simsiyah olurdu.Gotik bi ruha sahiptim heralde.Ya da ergenlik te diyebiliriz.Kimlik bulma çabaları.O dönemler herşeyi siyahla o kadar donatmıştım ki Annem "yaşın ilerlediğinde renkli renkli giyinmek için can atcaksın ama o zaman da giyinemiceksin" derdi.Malum her yaşın bir rengi var :) Allah'tan ki o dönemlere daha gelmedim.Şimdiye baktığımda bu renkler beni alıp götürüyor resmen..Herşey pembe,yeşil,mavilerle dolsun istiyorum.Hatta kendi oturma odası grubumu da turkuaz seçtim
Orijinal resmini çekip ekleyemedim çünkü şu sıralar fotoğraf makinası elimizde değil :)))
Mobilyalarımın hepsini Rapsodi  mobilyadan aldık.Randol adıyla sayfaya baktığınızda bu mobilyayı görebilirsiniz.Yaklaşık bir senedir kullanmaktayız ve hala ilk günkü gibiler hiç bir sorun yaşamadık.Bu yüzden rapsodi mobilyayı önerebilirim.Yatılı misafirimiz çok olur düşüncesiyle hem oturma odası hemde salon gurubumu yatak olabilir şekilde seçtik.Gerçi hala o yatılı misafirleri düşünmeyip salonumu klasik alsaydım düşüncemden vazgeçemedim ama neysee :))
İşte bende ki bu renk aşkı koltuklarıma kadar yansıdı :)

BU HÜRRİYET ÇOK ''SOSYAL'' !

Hurriyet.com.tr geçtiğimiz günlerde yeni bir projeyi takipçileri ile buluşturdu. Bu proje aslında Hürriyet markasını çok daha sosyal bir hale getiriyor, Hürriyet’i sadece bir haber sitesi olmaktan çıkarıp dijital dünyanın hızı ve etkileşimini kucaklayan bir sosyal platforma dönüştürüyor.

Öncelikle Hürriyet Sosyal’e üye olmanız  gerekiyor. Aslında bu üyelik bu sosyal dünyaya giriş anahtarınız. Sonrasında bu anahtarla giriş yaptığınız dünyayı ne kadar aktif kullanacağınız size kalmış. Bir blog yazarı olarak blogumdaki içerikleri hürriyet sosyal takipçileri ile buluşturabiliyor, günün bana göre dikkat çeken haberlerini bu platformdaki takipçilerimle buluşturabiliyorum. Düşünsenize, hurriyet.com.tr ‘de kendi haberlerinizi paylaşabileceğiniz bir alan daha sizi bekliyor!

İlgi alanınıza göre kategorileri belirleyebiliyor ve bu sayede sizi gerçekten ilgilendiren gelişmeleri çok daha hızlı bir şekilde öğrenebiliyorsunuz. Bir müzik bloggerı olarak bu özelliği şüphesiz ağırlıklı olarak kültür sanat kategorisinde kullanıyorum. İlginizi çeken ve ‘’ben de bir yorum yapayım’’ dediğiniz haberleri de hashtag’lerle paylaşabiliyor diğer kullanıcılar ile tartışabiliyorsunuz. Bu hürriyet sosyal’in bir başka artısı şüphesiz. 


Ancak bana göre, bu projenin en keyifli yanı Hürriyet yazarları ile çok daha hızlı bir şekilde iletişime geçebiliyor olmanız ve onlarla ciddi bir etkileşimde bulunabilmeniz. Yazarlar bu platformu sadece haber linklerini paylaşmak için kullanmıyor, sosyal medya platformu gibi anlık düşüncelerini paylaşmak için de kullanıyor. Bu sayede yazarları yazıları dışında anlık iletileri de daha yakından tanıyor ve onlardan haberdar olabiliyoruz.

Hürriyet sosyal, habercilikte net olarak yeni bir dönemin başlangıcını yapıyor. Okuyucuyu, sadece okuyucu olmaktan çıkarıyor, yazan, tartışan bir katılımcı konumuna getiriyor.

Şimdi Hürriyet’in Sosyal dünyasını daha yakından tanıma zamanı…



Bir boomads advertorial içeriğidir.

7 Haziran 2014 Cumartesi

Blogunuza Devamını Oku butonu nasıl eklenir ?

Evveeetttt kaç gündür blogumu geliştirmek için uğraşıyorum ve hala içime sinmeyen bir çok şey var.Yalnız öğrendim ki blog açıcam ben demekle bu iş bitmiyor.Bir sürü ıvır zıvırı var.Zevkli mi benim için çok zevkli bir durum.Ama yapmak istediklerimi yapamayınca da aşırı can sıkıcı..Mesela headerım hiç ama hiç içime sinmiyor.Fakat bilgisayarımız bayaaa yaşlı olduğu için de kurmam gereken programları kurup bir türlü header oluşturamıyorum.O da olsa daha güzel olcak sanki :))İşte sevgili blog açmayı düşünen arkadaşlarım bu işin içine girdiniz mi çıkamıyorsunuz.O da olsun bu da olsun sürekli kendinizi geliştirmek zorundasınız.
    Kaç gündür uğraşıpta yapamadığım birşeyi sevgili Balköpüğü blogunun sahibi Gizem oluş sayesinde yaptım.Blogunu mutlaka duymuşsunuzdur.Duymadıysanız  mutlaka gezmelisiniz TIKTIK.
Şimdi gelelim konumuza Devamını oku butonu eklemek bana kalırsa çok faydalı birşey.Mesela çok fazla yazı ve resim içeren bir paylaşım oluşturdunuz bu anasayfanızda yayınlandığında koskoca anasayfayı kaplayabiliyor ve göze hiç hoş gelmiyor.Bu yüzden yazınızın yanlızca bir kısmının anasayfanızda görünmesini sağlayabilirsiniz.Kalan kısmını da merak eden okurlar zaten hemen devamını oku seçeneği ile yazıya kaldıkları yerden devam edebilirler.

*İşte bunu yapmak için Tasarım kısmınıza giriyorsunuz.Aşağıda ki resimde yeri var.
*Daha sonra aşağıdaki resimde gösterilen şablona tıklıyoruz ve oradan da html düzenleye geliyoruz.

6 Haziran 2014 Cuma

Butik sabun malzemeleri nereden alınır?


























Daha önce burada ki yazımda butik sabun yapımı hakkında yüzeysel bilgilere yer vermiştim.Yazımın yararlı
olmaya başladığını görüyorum ve sizler için daha ayrıntılı bilgilere yer vermek istiyorum.

  Öncelikle ben malzemelerimi http://www.tatlidilimler.com/ adresinden getirtiyordum.Daha uygun yerler var mı ne yazık ki bu konuda bir bilgim yok.Ürünlerinden ise gayet memnun kaldım.Siparişleriniz aynı gün içinde kargoya veriliyor ve önceki yazımda da bahsetmiştim 50 tl üzeri kargo ücretsiz geliyor.Sahibi justine hanım ise olukça ilgili.Facebook sayfalarında TIKTIK kendisine merak ettiğiniz soruları sorabiliyorsunuz ve hiç sıkılmadan yardımcı olmaya çalışıyor.Aynı zamanda facebook sayfalarını beğendiğinizde indirim kodu var ve alışverişiniz üzerinden bu kod sayesinde %10 indirim kazanıyorsunuz.Hammadde ihtiyacınızı rahatlıkla bu siteden karşılayabilirsiniz.
  Silikon kalıplar için de silikonkalıpevi'nden temin edebilirsiniz.Blogunda fiyat almak istediğinizi ve mail adresinizi yazarsanız size fiyatlar hakkında bilgi veren bir mail atıyorÇiğdem hanım ürünleri havale yöntemi ile gönderiyor..Eğer havale yöntemini tercih etmiyorsanız gittti gidiyor'dan da silikon kalıp alabilirsiniz.
  Sprey şişesi gibi aparat kullanımını açıkcası ben eski bi vücut spreyim vardı onun şişesini kullanmıştım.Sizde eski bir sprey şişesine bu şekilde sahipseniz içerisine kolonya koyarak kullanabilirsiniz.Ama eğer yoksa böyle bir şişeniz aparatlara da tatlı dilimlerden ulaşabilirsiniz.

5 Haziran 2014 Perşembe

Bu sene plajların modası bikiniler neler?


Bu sene plajlar da çok sık karşılaşacağımız Vintage tarzı bikiniler sahilleri hareketlendireceğe benziyor.Bİraz nostalji havası esicek.Moda da eskiye dönüş var diyebiliriz.Bikininin alt kısmı her ne kadar kiloları saklayacak gibi dursa da bu sizi yanıltmasın.Dikkatleri direk göbeğe çekiyor.Yalnııızzzz kilonuz olsa da çok dert etmiyorsanız sizin asıl derdiniz göbeğinizde oluşan çatlakları saklamak ise işte o zaman bu bikini tam size göre.
                 Bu tarz bikinilere yurtdışı sitesi olan http://www.sammydress.com/'dan rahatlıkla bulabilirsiniz.Kargo ücreti ise çok cüzi miktarlarda.Fiyatlarda ülkemize göre çok pahalı olmadığı için kargo ücreti konusunda hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.
Yakında sizler için yurtdışı alışveriş sitelerinden nasıl alışveriş yapılır ? Hangi site nasıl bunun hakkında bir yazı hazırlamayı düşünüyorum..
Yurtdışından alışveriş hakkında ayrıntılı bilgiler için blogumu takip etmeye devam edin :)))









Bloga Pin İt butonu Nasıl Eklenir?

   





 Blog kullanımını yeni yeni keşfediyorum.Gördüğüm bloglarda olan eklentiler hoşuma gidiyorsa güzel olacağını düşünüyorsam hemen araştırıp kendi bloguma uyguluyorum.Düşündüm ki bencil olmamak lazım yaptığım eklentilerin nasıl olduğunu araştırırken ben çok zorlanıyorum.Bu yüzden ben zorlanıyorsam başkaları zorlanmasın mantığı ile sizinle dilimin döndüğünce blogda neler yaptığımı ve nasıl yaptığımı paylaşıcam.
       Mesela sayfanızı ziyaret eden misafirleriniz paylaşım yaptığınız resmi PİNTEREST hesabında paylaşmak istiyor.Ama sizin blogunuzda Pin İt butonu yok !! Bu yüzden paylaşım yapamıyor.Ammannn ne olcak ki yapmasın dediğinizi duyar gibiyim.Öyle demeyin sizin amacınız blogunuzun duyulması paylaştıklarınızın yayılması değil mi ? İşte bu da bir yöntem.Pinterest'te paylaşılan resimlere tıklayan izleyiciler o resmin hangi blogdan alındığını görebiliyor ve bir merak uyandırarak sizin blogunuza uğrayabiliyorlar.Hem de dünyanın her yerinden :)
     Durumun önemini de anlattıktan sonra sıra nasıl yapacağınızda.

Öncelikle Kırmızı ile çerçevelediğim Tasarım linkine tıklıyoruz.

4 Haziran 2014 Çarşamba

Pucca günlük küçük aptalın büyük dünyası

Hmmm pucca günlüükkk...Okurken su gibi akıp giden ama bir o kadar da düşündüren bir kitap :PP ŞAKA ŞAKA :) su gibi akıp gittiği gerçek ama düşündürme faslını es geçelim bu kitapta yok öyle bir şey.
Bana kalırsa kesinlikle Türk halkına göre bir yaşamı anlatmıyor ama okunur yaaa o kadar da değil :) Ben sevdim.Hani böyle kafanızın içi çok doludur ve rahatlamaya ihtiyacınız vardır.İşte bu kitap tam o anlarınız için okuyun ve geçin.
Bu kitap hakkında çok gidip gelmelerim olmuştu.Bi ara çok yargıladım hatta böyle kitap mı olur falan felanSonra dedim ki kendime NİYE? Niye kendimiz gibi olmayanı dışlıyoruz onu kötü gösteriyoruz.Hayır hiçte değil.Herkesin kendi hayatı Pucca'nın da öyle.Nasıl istiyorsa öyle yaşıyor.Kime ne ? Hatta bana ne :)
Bence bu açıdan bakmak lazım bu kitaba.Yaşadığı çarpık ilişkiler yok mu bizim toplumda ohooo..Saymakla bitmez.Sadece o itiraf edenlerden içinde saklamayanlardan.Ve sırf bu yüzden belki de bir helal olsunu hak etmiyor mu? Kimse bu kadar dürüst olamıyor bana kalırsa :)
Kitabı okuyun kendiniz karar verin ne olduğuna :)


Kristin Hannah I Ateşböceği Yolu


Kristin hannah'nın kitaplarını çok seviyorum.Her kitabında bizlerden birşeyler bulmak mümkün.Öyle güzel anlatımı var ki bütün kahramanlar insanın içine işliyor.Henüz bitmedi kitabım son 100 sayfa filan kaldı.
Geçen akşam kitap baya bir sürükledi uzun bir süre okudum . Sabah kalktım ve öyle bir haldeyim ki kendime çok güldüm.Tabi ayılınca :) Bi an kendimi düşünürken buldum ya dün akşam ne güzel film izledim adı neydi onun diye.Hatta abarttığımı düşünmeyin eşime sorcaktım ne izledik biz diye :)) İyi ki sormadım.Kendimi okumaya öyle bir kaptırmışım ki sanki film izlemişim gibi etkisinden kurtulamamışım.Kate ve Tully'nin arkadaşlıkları gerçekten de tam bizlik.Tabi son 100 sayfada ne olur bilmiyorum ama şimdiki sayfalara kadar bu böyle.Kate'in ara ara Tully'i kıskanması.Tully'nin kariyer merakı Kate'in ise yuva kurma derdi..Hepsi de bizlik bir durum bence.İtiraf edin ufak bir an dahi olsa kim kıskanmadı en yakın arkadaşını :)
Bazı kitapların tadı vardır bence.Okuduktan sonra damağınızda bir tat oluşur.Kristin hannah'nın kitapları da bence öyle.Yaşam öyküleri okumayı seviyorsanız mutlaka öneririm.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evvettt kitabımı bitirmiş bulunmaktayım.Sizlere tabi ki sonu hakkında bilgi vermiyeceğim fakat şunu diyebilirim ki kitabın sonlarına doğru lütfen yanınızda bir adet telefon ve bir adet mendil bulundurun.Telefonu bulundurun belki sevdiklerinizi aramak isterseniz.Mendil de bulundurun ki gözyaşlarınız sizi fazla ıslatmasın :)

Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum.Bu kitap okunmalı ve bitmesine yakında 2.si elde bulundurulmalı.Ben bitirdim ve hemen ardından 2.si olan ateşböceği şarkısına geçtim :)

Sizlere iyi okumalar :)


3 Haziran 2014 Salı

Eviniz için onlıne alışveriş siteleri

homesweethome: Eviniz için çoğu ürün bu sitede mevcut.Üstelik 50 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava.Fiyatları içinse orta ayarda diyebiliriz.Çeyiz dönemi için bu siteye de bakılabilir.


Zidedekor: Eviniz için alışveriş yapabileceğiniz fiyatları ise çok pahalı olmayan bir site.Ev tekstili,banyo,mutfak,bebek ve çocuk odaları ve aksesuarlar kategorilerinin bulunduğu son derece orijinal ürünler yer almakta.75 TL ve üzeri alışverişlerinizde ise kargo ücretsiz.Çeyiz zamanı bu siteye mutlaka bakılmalı.

dekorluk: Cıvıl cıvıl ürünlerin yer aldığı bu siteyi azcık pahalı buldum.Ama indirimdekiler kategorisini takip ederek uygun fiyatlı ürünleri bulabilirsiniz.


englıshhome: Benim en sevdiğim sitelerden biri.Dönem dönem indirimlerini takip ederseniz çok uygun ürünler alabilirsiniz.

İyi alışverişler dilerim :))
Peçeteler:Englısh home


Çerçeve:zidedekor

Tavuk sote nasil yapilir?

Şu yemek yapma işinde daha çok yeniyim malum yeni evliyim:) Şu sote denilen olayı çok seviyorum.Mantar sote mesela onu da çok severim.Geçen gün yapıp resimlediğim tavuk sotenin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.Belki aranızda bilmeyen vardır.
Benim sotemin içinde havuçta var.Sanırım normalde çoğu insan havuç koymuyor içine.Çevremde öyle yani.Ben sotenin içine ne bulursam koyuyorum :))
MALZEMELER:
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 havuç
1 soğan
700 gr tavuk göğsü
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı(isteğe göre çiçekyağıda olur)
1 çay kaşığı karabiber (ama dolu dolu koymayın)
2 çay kaşığı tuz
Biraz kuru fesleğen ve biraz kuru nane ekledim(Damak tadınıza göre isterseniz sizde katabilirsiniz)

Bütün malzemelerimi doğradım

Önce soğanı yağda kavurdum.Soğanı çok kavurmadan içine biberleri ekledim.Biraz daha kavurduktan sonra içine hemen havucu ekledim.Soğanı çok fazla kavurmadan biberi ve daha sonra da havucu katarsanız daha iyi olur ve soğanlar yanmamış olur :) Zamanlamanız önemli


 Soğan,biber,havuç kavrulduktan sonra salçamı ilave ettim ve karıştırdım.Salçamda kıvamında kavrulunca içine etlerimi ilave ettim ve etlerim beyazlaşana kadar kavurdum.Suyu katmadan baharatlarımı ve tuzumu ilave ettim ki etin içine iyice kokuları yerleşsin.Daha sonrada 4,5 su bardağı suyumu ekledim ve pişmeye bıraktım.Süresini ise ne yazıkki söyleyemiyorum ben  hiç dakika tutmuyorum çünkü :)
Ama tahmini bir süre verebilirim 20 dk da pişer sanırım :) Kontrol ederek pişirmekte fayda var
Veee hepinize afiyet olsun :)