26 Temmuz 2014 Cumartesi

İzmir ve Dostluk

İzmir'e her gittiğimde elimden geldiğince çoğu arkadaşımla görüşmeye çalışırım.İzmir'e gidişlerim benim için damağıma çalınan bir kaşık baldır.İki güne onca şeyi sığdırmaya çalışırım.Bir güne forum bornova,ikea,alsancak,konak ve tabi can dostlarımla görüşmeyi sığdırabilirim.Gide gele bu konuda uzman oldum.
Sevgili dostlarım için bir yazı paylaşmak istedim.Hep beni bilmeyin onları da tanıyın.Çünkü benim şimdiki halime kavuşmamda hepsinin payı var.Çünkü bizler büyürken hiç farketmeden birbirlerimizin hayatına dokunuruz.
İki dosttan bahsedicem sizlere.Can dostum,fıstıkçı şahap blogunun sahibi Dilşah (hatta bu yazımda ondan bahsetmiştim) ve kardeşten de öte bir dost Nurgül.
Dilşah ile tanışıklığım yaklaşık 8 yıl,Nurgül'le ise sanıyorum 15 yıl oldu .Dile kolay değil mi :) Nurgül ve Dilşah'ın tanışıklığı tabii ki de benden geliyor.İzmir kızı olmanın verdiği sıcakkanlılıkla ikisi oldukça iyi anlaştılar.
İzmir'e her gittiğimde buluşuruz biz.Nurgül İzmir'in daimi elemanıdır zaten :) Dilşah'cım da Kıbrıs'ta okuduğu için İzmir'e her gidişimde denk gelemiyoruz maalesef.Ama son gittiğimde denk geldik ve oldukça güzel vakit geçirdik.Bende bu güzel günün anısını sizlerle paylaşımda bulunmak istedim.
Meşhur Kordon'umuzda buluştuk ve Alin's cafe'de kahvaltımızı yaptık.Mutlaka gitmenizi öneririm.Kıbrıs şehitlerinde de şubeleri bulunmakta.Hatta bolero'larını kesinlikle yemelisiniz.
Bol dedikodulu bir gün geçirdik diyebilirim.Hatta öyle bir muhabbete koyulduk ki çevrelerimizde olsaydınız siz bile dahil olabilirdiniz.


Evlilik Hazırlıkları I Gelin Çiçeği Fikirleri

      Şu sıralar düğün hazırlıklarıyla ilgili paylaşımları çoğalttım farkındayım.Geçen sene bu günlerde bende bu telaşlardaydım.Sanırım bu telaşları özledim.İnsanın hayatının en güzel günlerinden değil midir bu :) Biliyorum ki bu telaşı yaşayan bir çok arkadaşım var.
      Düğün konusu çok kapsamlı bir konu.Gelinlik,ayakkabı,çiçek,düğün salonu,davetiye ohhoo araştırmanız gerekn çok konu var çookk..
      Ben bu yazımda sizlere gelin çiçeklerinden bahsedicem.Bir araştırma sonucunda çok hoş resimler buldum.Dış mekan çekimleri yaptırırken sizlere önerim canlı çiçek kullanın.Tabii bu çiçeği sadece çekimlerde kullanacağınızı unutmayın.Onunla düğüne giderseniz solabilir ve hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.Bu telaşlarda bu ayrıntı aklınıza gelmeyebilir .
    Lafı çok uzatmadan resimlere geçiyorum :) İyi fikir edinmeler size.

25 Temmuz 2014 Cuma

Evlilik hazırlıkları I Düğün Pastası Fikirleri

      Benim düğünümde gelinlikten masa düzenine kadar herşey dört dörtlük olmalı diyenler bu postum sizler için.
       Hepmiz biliyoruz ki mükemmellik ayrıntıda gizlidir.Bu özel günde herşey kusursuz olmalı.Planlarımız hep bu yönde yapılmalı.
       Artık şeker hamuru diye bir mucize var.Onunla pastalarda harika süslemeler yapılabiliyor.İşini bilen bir usta ile çalışırsanız paylaşacağım pastaların sizin düğününüzde yer alması da hayal değil.Bunun için biraz yüklü bir bütçe ayırmanız gerekebilir tabii.Malum şeker hamuru ile süslenen pastaların fiyatları almış başını gitmiş.
     Eğer pasta için çok bütçe ayırmayı düşünmüyorsanız da artık maketler var.İstediğiniz şekilde ki bir pastanın maketini yaptırabilirsiniz.Pastayı keserken maketini kullanırsınız dağıtırken de normal düğün pastlarından paylaşabilirsiniz.Demokrasilerde çare tükenmez :)

22 Temmuz 2014 Salı

Evlilik hazırlıkları I Gelinlik Modelleri

Bir kızın kuşkusuz ki giymeyi istediği en büyük kıyafettir gelinlik.Daha küçücük yaşlarda hayalini kurmaya başlar.Yok eteği şöyle olsun yok yakası böyle olsun.Evlilik dönemine girildiğinde araştırmalara başlanır,sayısız modellere bakılır.Bende sizler için bu dönem de belki kafanızı biraz daha karıştıracak belki de aradığınızı bulmanıza yardımcı olacak gelinlik önerileri hazırladım.


18 Temmuz 2014 Cuma

Gezi l Belen Kahvesi

    Tatilimiz baya uzun çaplı oldu.Yaklaşık 1000 km yol kat ettik.Önce Didim ardından Bafa gölü,Muğla,Ortaca,Fethiye ve dönüş yolu Denizli.
     Didim'den Muğla'ya doğru yol alırken Yatağan'a yakın , şarkılara konu olan Belen Kahvesi'ne uğradık.Oldukça şirin bir yerde.Baba ocağı ve şimdilerde tv'de yer alan Güzel Köylü dizilerinin çekim yapıldığı Bozüyük köyü ile aralarında sadece 7 km  var.Ben önceden gittiğim için bu sefer uğramadık Bozüyük'e.
      Belen Kahvesi oldukça şirin ve küçük Gevenes köyünde(Köyün günümüzde ki adı çaybükü'dür).Şarkıyı burada birebir yaşıyor gibisiniz.

 Çıktım Belen Kahvesi'ne baktım ova'ya (yer alan görünüm aşağıda ki gibi ) :P

Olayın ayrıntılı bilgisine vikipedi'den ulaşabilirsiniz.Aşağıda ki resimde görülen yer köy kahvesinin içidir.Temsili heykeller ile olayın geçtiği an simgelenmiştir.(Ormancı,Muhtar tevfik ve mustafa dama oynamaktadır.)

12 Temmuz 2014 Cumartesi

Okudum I Ateşböceği şarkısı

Kristin Hannah'ın Ataşböceği yolu adlı kitabının 2.si olan Ateşböceğinin şarkısı'nı üzgünüm ama yarıda bıraktım.

 Bana kalırsa kitap Ateşböceği yolu ile bitirilmeliydi.Belki sonraki dönemde devam ederim okumaya ama yazar bu kitabında çok tekrara düşmüş.Birinci kitapta yaşanan çoğu şeye tekrar tekrar ikincide yer vermiş.Böyle olunca da okumaktan pek zevk alınamıyor tabi.
 Ateşböceği yolunu okuduktan sonra illa 2.yi okucam diye çabalamanıza gerek yok bana kalırsa.



10 Temmuz 2014 Perşembe

Kendin yap I Renkli Kolonya Nasıl Yapılır ?

Bu renkli kolonya şişelerini bir kaç senedir hemen heryerde görüyorum.Çok hoşuma gidiyor görünümleri.Hele bir de süslendiği zaman daha da şirin oluyorlar.Ben her görüp beğendiği şeyi yapmaya çalışan bir insan olduğum için tabi bu işe de el attım hemen.Evde sabun yaptığım dönem boyalarım vardı.Acaba bunları kolonyaya katsam aynısı olur mu diye düşünürken denedim veee oldu işte.
Yapımı oldukça basit.Hatta çocuk oyuncağı.
Bu şişelere internetten ya da hobi malzemeleri satan dükkanlardan ulaşabilirsiniz.
Yapımı
Ayrı bir kap içerisine kullanacağınız miktarda kolonyayı ekleyin.İçerisine sabun yaparken kullanılan sıvı boyadan ekleyin.(Bu boyaların nasıl kullanılacağını burada ki yazımda bahsetmiştim.Sıvı boyalarda bu linkteki gibi oluyor.)Boyayı ilave ettikten sonra güzelce karıştırın ve mantar tıpalı şişelerinize bir huni yardımıyla ekleyin.
Üzerine de istediğiniz şekilde etiket yapıştırarak işlemi tamamlayabilirsiniz.Etiket yapımı ile ilgili bilgiyi buradaki yazımda vermiştim.
Hesaplı ve çok basit bir şekilde hediyelerinizi hazırlayabilirsiniz.
Kolay gelsin :))

9 Temmuz 2014 Çarşamba

Bloga favori simgesi nasil eklenir?

Blogunu geliştir köşesinde merak edebileceğinizi düşündüğüm bir konuyu anlatıcam.

Favori simgesi nasıl eklerim? Buyrun bakalım
Tasarım/Yerleşim/Sık kullanılan simge 'ye tıklıyoruz


Evlilik Hazırlıkları I Nişan için saç modelleri

   Nişan günü gelene kadar sürekli araştırma içine gireriz.Elbisem nasıl olsa?Saçımı nasıl yaptırsam? diye tasalanır dururuz.Halbusem ne çabuk gelir de geçer bu gün.Ama olmazzzz! Biz bayanız süslenmek bizim doğamızda var.Hele ki hikayenin baş kahramanı bizsek.
   Saç modeli seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken nişanlığımız ile birlikte saç modelimizin uyum içinde olmasıdır.
Bu yazımda sizler için nişanda yaptırabileceğiniz saç modellerini araştırdım.
.

8 Temmuz 2014 Salı

Evlilik Hazırlıkları I Nişanlık Önerisi

     Düğün dönemi yazı dizime nişan hazırlıkları ile devam ediyorum beyazbegonvilciler.
 Kız istemenin ardından nişan hazırlıkları başlıyor tabi ufaktan.Bu dönemde neler yapılır sizlere bunlardan bahsedicem.
   Benim nişan hazırlıklarım çalıştığım döneme denk geldiği için alelacele bitiverdi.Bu dönem de en büyük zorluk evlenecek çiftlerin ayrı şehirlerde yaşıyor olmasıdır.Biz mesela alışverişimizi Denizli'de yapmıştık.Malum Fethiye küçük bir yer.Denizli'de de Bayramyeri var hani şu İzmir'in kemeraltısı var ya aha işte ona çok benzer.
    Benim nişan alışverişim çok değişik olmuştu.Tam bir macera.Mesela her kız nişanı için tonlarca dükkan gezer, kıyafet bakar ,araştırır.Benim öyle olmadı işte :)
     O dönem en beğendiğim model (ki hala öyle) olan prenses modeline takmıştım kafayı.Anneme anlatıp duruyordum.İnternetten resimler bulup gösteriyordum.O kadar kafasına kazımışım ki kadıncağız istediğim tarzı eliyle koymuş gibi bulmuş bana.Fethiye'de gezinirken görmüş Tabuu mağazası'nda görmüş.Bu mağaza limanın orada yolunuz düşerse uğramanızı tavsiye ederim.Eve geldi bana bahsetti.Bir kaç gün içinde gidip baktık ve direk bu olacak dedim.Vurulmuştum resmen.Mavi,leopar,prenses model eee daha ne olsun.Sevdiğim bütün herşey vardı bu nişanlıkta.
Şimdilik aşağıda ki fotoğraftan bakın nasıl olduğuna.İlerleyen yazılarımda daha da iyi görebilirsiniz nasıl olduğunu.

Nişanlığımı aldıktan bir iki gün sonra Denizli'ye geldik alışveriş için.
Metin'e ayakkabı,nişanlık,kravat,kemer
Bana nişanlık(fethiyeden ),ayakkabı,takı set,
Vee tabii nişan yüzükleri

7 Temmuz 2014 Pazartesi

Film Önerileri I Bir Küçük Eylül Meselesi

    Film hakkında öyle aman çok güzel filan diyemiycem ne yazık ki.Tam bir hayal kırıklığı benim için.Ne kadar saçma olmuş öyle.Aşk filmi yapmaya çalışmışlar ama cıkk olmamış.


 

Dünyanın Hayran Kaldığı Üniversite

LYS maratonu sona erdi. Öğrencileri, bir yıllık hazırlık sürecinin ardından, sınavdan sonraki en zorlu aşama olan üniversite tercihleri bekliyor.

Geleceklerini tamamen etkileyecek bu tercih sürecinin genç bir insan için ne kadar heyecan verici ve aynı zamanda stresli olduğunu kendi üniversitemi seçtiğim dönemi hatırlayınca fark ettim.



Derken, merak edip üniversitelerin şimdiki puanlarına baktım ve eğitim-öğretim kalitelerini, imkanlarını inceledim, bir öğrencinin geleceğine ve öğrencilik hayatına neler katabileceğini düşündüm. Tıpkı öğrencilik yıllarıma geri dönmek gibiydi. Çok iyi karar verilmesi gereken bir süreç.

Araştırdığım üniversiteler arasında en dikkatimi çekenlerden biri Yakın Doğu Üniversitesi oldu.

Bu yıl 25. yılını kutluyor ve çeyrek asırda olağanüstü bir gelişme göstermişler, hayran kaldım! “Kıbrıs’ın parlak yıldızı” demiş hakkında insanlar, haksız görünmüyorlar, bence Akdeniz’in bir kültür merkezi haline gelmiş. Türkiye dahil, 97 ülkeden 22 bin öğrenci Yakın Doğu Üniversitesi’nde, dünya standartlarının üzerinde, uluslararası bir öğrenim görüyor.

Beni epey heyecanlandırdı.

Yakın Doğu Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı için tüm bölümlerinde Tam Burs kontenjanı açmış. Ayrıca 12 bölümüne ÖSYM’nin yerleştirmesi olmadan YGS puanı ile öğrenci kabul ediyor. Herhangi bir puan türünden 140 barajını aşmak, Yakın Doğu Üniversitesi’ne başvurmak için yeterli.

Seçenekleri Tam Burs ile bitmiyor, %75 Burs, %50 Burs, %25 Burs, Sporcu Bursu ve kardeş indirim gibi öğrencilerine çok çeşitli burs imkanları sunuyor.

Bir de Ekonomik Paket seçenekleri var. Ekonomik Paket; Mühendislik, Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Güzel Sanatlar ve Sahne Sanatları fakülteleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu, tercih edecek adaylar için sunulan, yalnızca öğrenim giderlerini değil, yurt, 3 öğün yemek, elektrik, su, ısınma ve temizlik gibi masraflarını da kapsayan bir paket. Yıllık ücreti 4 bin 400 Euro.



Üniversite 15 fakülte ve 5 yüksekokula sahip. Büyük bir kampüsün içerisinde aynı zamanda hastane, kütüphane, laboratuvarlar, atölyeler, bilgisayar merkezleri, kültür merkezleri, olimpik yüzme havuzu, sosyal ve sportif tesisleri var. Burada öğrenim gören şanslı gençleri canlı ve renkli bir üniversite hayatının beklediği kesin. Ve sıkı durun... Kampüsün içinde  tarihi 1 asrı geçen, birbirinden güzel klasik modellerden oluşan ve Kıbrıs’ta tek olan Klasik ve Spor Otomobil Müzesi var.

Bu araştırmalarımla resmen tekrar üniversite okumak istedim. Böyle imkanlarla, böylesine renkli bir kampüste öğrenci olmak inanılmaz olurdu!

Bahar Şenlikleri’nin nasıl geçtiğini araştırdığımda karşıma çıkan bilgiye inanamayacaksınız!

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Bahar Şenlikler’i tüm diğer üniversitelerden farklı olarak kamp alanı olan bir bölgede, öğrencilerin şenlikler boyunca çadırlarıyla konaklayabileceği şekilde  bir müzik festivali havasında gerçekleşiyor. Üstelik sahne alanlar, sadece Bahar Şenlikleri’nde görmeye alıştığımız isimlerden değil. Bu sene üniversite, 70‘lerden günümüze efsane olmuş ünlü hard rock grubu Deep Purple’ı getirmiş! Yalnızca Deep Purple mı? Dünyaca ünlü illüzyonist Peter Marvey ve “Kuğu Gölü” balesi ile hayranlık uyandıran Moskova Klasik Rus Balesi de şenliklerde sahne almış.

Yakın Doğu Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da yer alıyor. Adı, dünyanın en prestijli üniversiteleriyle birlikte anılıyor. Onlarca ülkede, binlerce mezunla temsil ediliyor. Geleceğe rekabet gücü yüksek ve donanımlı bireyler kazandırmak en büyük amaçları.

Ben Yakın Doğu Üniversitesi’nden çok etkilendim. Öğrendiğim şeyler tekrar üniversite okumak istememe neden oldu. Başarıları ülke sınırlarını aşmış ve gelişmeye hızla devam eden, çağdaş bir üniversite. Tercih yapacak üniversite adayları, bu şansı kaçırmayın derim.

http://www.neu.edu.tr/

https://twitter.com/YakinDoguUni

https://www.facebook.com/YakinDoguUniversitesiFanPage


Bir boomads advertorial içeriğidir.

Çeyiz I Cupcake aşkına

Ayy bu aralar nasıl da cupcake hastası oldum.Çok cici değiller mi ama ? Çeyiz hazırlığı içinde olan arkadaşlar bunları kaçırmasınlar derim.

 Bu yastıklar çok şirin.Evinize renk katacak.evmanya'dan ulaşabilirsiniz.Yalnızca 21.99
Şirin seramik serisi tantitoni'de

Cupcake tabak evmambo'da Fiyatı:13.99
 Ayaklı cupcake tabağı funbou'da Fiyatı:12 tl
Esse 6'lı tabak seti Fiyatı:69 tl


6 Temmuz 2014 Pazar

Eviniz ile ilgili öneriler I Vintage yatak odası

Şu sıralar her yerde ismi geçen vintage nedir biraz araştırdım.Vintage,eski demek diyebiliriz aslında.Eskiye ait olan ürünlerin günümüze yorumlanmasıyla ortaya çıkıyor.Her ne kadar eski kelimesi bize negatif gelse de eşyların sunumu biraz özenle ve uyumla hazırlandığında hiçte negatif sonuçlar çıkmıyor ortaya.
Son dönemlerde en sevdiğim tarzlardan biri diyebilirim.Bana çok romantik gelir hep bu tarz.Sizce de öyle değil mi pıtırcıklarım?
Biraz ahşap eskitmeleri ,oymalı mobilyalar;biraz çiçekli desenler derken işte ortaya çıkan sonuçlar.







3 Temmuz 2014 Perşembe

KENDİN YAP / Lavanta Kesesi Nasıl Yapılır ?

Kendin yap projelerime her geçen gün bir yenisini ekliyorum.Şimdi de sizlere lavanta kesesi yapımını anlatıcam.
İstediğimiz desenlerde bir kumaşı alıp yuvarlak kesiyoruz.Ben yuvarlak desen çıkartırken orta büyüklükteki tenceremin kapağını kullanıyorum.

     Kumaşı kenar kısımlarından dikiyorum.Dikişimi bitirmeden önce içerisine lavanta ve elyaf koyuyorum daha sonra dikiş yaptığım ipimin yardımı ile ağzını iyice büzdürüyorum.Büzgü kısmı görünmemeli.Bu yüzden ağız kısmını iyice büzmemizde yarar var.

Nazar boncularıma püsküllerimi takıyorum ve bu büzgü kısmına nazar boncuklarını silikon tabancam yardımı ile yapıştırıyorum.
  Ben kumaş olarak kadife kumaş kullandım.Maliyetli bir kumaş olduğu için saten kumaşları da tercih edebilirsiniz.
 Etiket için de renkli etiketler kullanmak isterseniz burada ki yazımda nasıl yapılacağından bahsetmiştim.Bir göz atın ;)

İşte bu kadar basit ...




2 Temmuz 2014 Çarşamba

Çeyiz / indirim haberi

   Sevgili çeyiz düzen arkadaşlarım.Sizlere güzel bir indirim haberi veriyorum.A101 mağazalarını bilir misiniz bilmem.Ben severek alışveriş yapıyorum.A101,BİM gibi marketlerden alışveriş yapanlara biraz tuhaf bakılabiliyor.Bana kalırsa çok ön yargılı olmamak lazım.Çünkü bu marketlere indirim haftalarında öyle güzel şeyler geliyor ki kendi firmaları bile satışını yaparken bir tık yukarıda fiyatlarla satış yapıyorlar.
 
       LAV,GÜRALLAR ve ROOC markasının çok hoş ürünleri yarın A101'de indirime giriyor.Bence bu fırsatı kaçırmayın.Ben Gürallar'ın reçelliği indirimdeyken almıştım.Yaklaşık 3-4 ay oluyor.Hala kullanıyorum.Sadece bulaşık makinasında yıkamanızı tavsiye etmiyorum o zaman boyaları atabiliyor.

Evlilik Hazırlıkları /Kız İsteme Nasıl Olur?

 Kızçelerim herkese kocamannn bir merhabaaa

    Önceki yazımda (işte tam burda) sizlere ailelerin tanışmasını anlatmıştım.Bu dönem öyle hemen şıp diye bitivermiyor .Uzun bir süreç.Ailelerin tanışması,kız isteme,söz,nişan,çeyiz hazırlıkları ohhooo bunlar hemen bitiverir mi?
   Biliyorum hepinizin aklında tonlarca soru,kalbinde de tatlı bir çarpıntı...
   Bu süreçte yapılacak olan çoğu iş ailelerin yapısına göre değişen bir durum aslında.Mesela kimi ailelerde yalnızca kız isteme merasimi yapılırken kimi ailelerde kız isteme günü söz de kesilir.Biz gelenekleri görenekleri yöre yöre değişen bir toplum olduğumuz için bu tarz şeyler ailelerin tercihlerine kalıyor.Ya da tabii evlenecek adayların.
  Kız isteme merasiminde erkek evi çikolatasını,çiçeğini yaptırır tabi bu getirilen şeyler adetlere göre değişebiliyor.Örneğin çikolatanın gondolda getirilmesi gibi.Ben en klasik olanlarından bahsediyorum.Kız evi ise hazırlıklarla ilgilenir.Heyecan ise iki aile tarafından paylaşılır :)
   Kız isteme ile söz merasimi bir arada yapılıyorsa eğer bu kısım genelde evde yapılır ,çok yakın aile büyükleri ve çok yakın arkadaşların katılımı ile gerçekleşir.Şu meşhur Türk kahvemizden yapılır ve tabii damata en tuzlusundan içirilir.Bu an gerçekten unutulmaz bir andır.Metin'in kahveyi içtiğinde ki suratı hala aklımda :)))
 Eğer sadece kız isteme merasimi yapılacaksa çok sade bir elbise seçmeniz sizin için daha uygun olur.Ben çok sade düz bir elbise giymiştim.Saçlarımda pırasa gibi olduğundan bir değişiklik olsun diye maşa yaptırmıştım.Gel gör ki benim saçlara yapılan maşa bir kaç saat içinde salmıştı kendini.Hadi iki arada bi derede size benim isteme günümden bir kare sunayım :)))

1 Temmuz 2014 Salı

Yurtdışı Alışveriş Sitesi Aliexpress Hakkında Merak Ettikleriniz

Herkesciklere merhaba kiiii :)

Önce ki yazımda yurtdışı alışveriş sitelerinden alışveriş yapmanın nasıl hesaplı olduğundan bahsetmiştim..Nee okumadın mı o zaman ne duruyorsun hemen TIKTIKKK.Şimdi de bu siteden nasıl alışveriş yapılır resimli olarak anlatıcam.
http://www.aliexpress.com/ linkine tıklayarak önce sitemize bir göz atıyorum.Ekranımın sağ üst köşesinde sign in/join yazıyor.Alışveriş yapmak için joine tıklayarak önce üye oluyorum.


Aşağıda ki resimde görünen bir form çıkıyor karşıma.Bu formu dolduruyorum.Farkettiyseniz noktalama işaretlerine dikkat ediyorum.Gülşah yerine gulsah yazarak.Sizde bu şekilde dikkat ederseniz kaydınızı daha kolay yaparsınız.