31 Ağustos 2014 Pazar

Meyve Kasalarının Geri Dönüşümüne İnanamayacaksınız!

Bu resimlere bakıldığında kim der ki bu raflar meyve kasası diye.Hani şu pazarlarda sıkça karşılaştığımız tahtadan kasalar var ya hıh işte tam da onlardan.
Geri dönüşüm projelerini çok seviyorum.Derya Baykal zihniyeti işte "Atmıyoruz,hiç birşeyi atmıyoruz.Değerlendiriyoruz"
Ne işe yarar bunlar ya diye düşündüğümüz pek çok şey biraz yaratıcılıkla müthiş görüntülere dönüşebiliyor.
Atmayalım,değerlendirelim.Doğaya yardımcı olalım.





30 Ağustos 2014 Cumartesi

Beyazbegonvil'den Kareler

 Ohhh hava mis gibi...Sizin oralarda havalar nasıl tatlışlar?
      Bizim burada hava yağmurlu ve bol toprak kokulu.Mis gibi yani..
Şimdi bu postum sizlere öncekilerden farklı gelebilir.Ki gelsin de zaten..Çünkü yenilik her zaman candır.
     Biraz içli dışlı olmanın kimseye zararı olmaz ki dimi ama? 
Hadi buyrun benim hayatıma..
                        Geçtiğimiz baharda almıştım bu şirinelerimi.Yıllar önce anneannem çiçek yetiştirirken kızardım hep sularken her yer kum oluyor diye.Ne anlıyorsun bunları yetiştirmekten diye.Ayy tüüü bana ...Çiçek sevilmezmiymiş hiç.Şimdiyse evimin her yerini çiçeklerle doldurmak istiyorum.Sulayıp onların büyümesini izlemek nasıl da büyük mutlulukmuş oysa :))Siz benim gibi yapmayın emi:)
    Çiçeklerimin isimleri mi ne ? Üzgünüm ama adlarını bilmiyorum.Fakat ben onlara Şerife ve Gelin diyorum. Neden mi ? İsim koymayı düşündüğüm an aklıma bu iki kelime geldi çünkü :)



Hihihi benim tatlı kocişimin eseri.Sabahları bir enerji ile kalkar sormayın gitsin.Ben ayılmaya çalışırken o çoktan ayılmış munzurluklarını yapmaya başlamış olur.Fıkralar anlatır komiklikler yapar.

İştee bu enfes sofrada Metin'in ve benim eserim.Misafirlerimiz gelceği zaman genelde ikimiz hazırlarız sofrayı.Ben acemi gelin olduğum için bilir ki hep yetiştirme sorunu yaşarım.O da napsın kolları sıvar işe girişir.(Laf aramızda bana kalırsa bu işten farklı bir keyif alıyor ama çaktırmıyor)
Bu arada hayatınıza güzellikler katmanızı öneririm.Sofralar aslında bir evin en büyük hazinesidir.Çünkü herkes onun başında toplanır ve en güzel muhabbetler sofralarda olur.Bu yüzden bir kuru soğan bile yense o sofrada ondan kıymetli hazine yoktur.

Hayatınızdan muhabbet eksilmesin Can'lar...
beyazbegonvilblog adı ile instagramdayım ...

Dekorasyon Önerileri I Çocuklar Bu Odalara Bayılacak

Çocuklarınız bu odalardan çıkmak istemeyecek.Çocuğunuzun odasına ufak dokunuşlar ile yenilikler getirebilirsiniz
Çocuk odalarının tasarımına yapacağınız yenilikler ile odalarında daha fazla vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.Ya da yaratacağınız odalar ile hayal dünyalarının daha da gelişmesini sağlayabilirsiniz.
Bunun için görsel önerilerime bir göz atın:


28 Ağustos 2014 Perşembe

Dekorasyon Önerileri I Mavi ve Beyazın Uyumunu Keşfedin

Evinizde uygulayacağınız mavi ve beyaz renklerinin getireceği deniz esintisini hissedin.Mavi ve beyazın birlikteliğini evinize uygulayarak zarif bir görüntü elde etmeniz mümkün.
Bu iki renk bir araya geldiğinde harika bir görüntü ortaya çıkıyor.Sizce de öyle değil mi?
Evinize mavi ve beyaz objeleri bir araya getirerek ferah bir hava vermeniz de mümkün.

Resimlere bir göz atın  ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

27 Ağustos 2014 Çarşamba

Dekorasyon I Evinizde Renklerin Sıcaklığını Hissedin

       Hatırlar mısınız bundan yaklaşık 8-10 sene önce mobilyalarımız nasıllardı? Evlerimizde kahvenin koyu tonları hakimdi.Peki neden? Renklerin cıvıltısını evimizde hissetmek varken koyu renkler neden hakim oldu hayatımıza bilinmez.
       Şimdilerde  eskilerin aksine beyaz mobilyalar hatta renkli mobilyalar revaçta.Evlerinizde artık renkleri kullanmaktan çekinmeyin.Olabildiğince renkleri kullanın.Çünkü renkler insana pozitif enerji verirler.Evinizi ısıtırlar.
     Sizler için bir kaç görsel araştırması yaptım.Hadi renkli odalara bir göz atalım

Beyazbegonvil'de Çekilişe Davetlisiniz (KAPANDI)

Benim tatlı mı tatlı takipçilerim.Uzun süredir planladığım çekilişimi sonunda başlatıyorum.


Çekilişimi yapmamı eğer bir nedene bağlamak gerekirse şöyle diyebiliriz "dur bende bi çekiliş yapayım nasıl bişimiş bi çözeyim bu işide "mantığı ile hareket ettim.En önemlisi de içimden hediye vermek geldi .
Benden sizlere küçük bir hatıra kalsın istedim.


2015 Kış Modası / Bu Şapkalar Çok Moda

      Yazın sıcaklarını hala hissetmekte olduğumuz şu günlerde biraz serinlemek için Kış Modasına Göz atmaya ne dersiniz?
    Bu kış Militer tarzda kasketlere çok sık rastlayacağız.Peki nedir bu Militer tarz?
Kısaca Askeri kıyafetlerin günlük kıyafetlere uygulanması diyebiliriz.Ufak bir tiyo bu sene militer tarzı sadece şapkalarda değil daha birçok şeyde göreceğiz

25 Ağustos 2014 Pazartesi

2014 Yazında Evlenen Ünlüler

                       Bu yıl evlilik kervanına bir çok bekar ünlü katıldı.Ben de bu ünlüleri sizler için araştırdım.Bakalım kimmiş bu yaz evlenen ünlüler?

Buse Terim ve Volkanbahçekapılı
Kendisini Fatih Terim'in kızı olmasının yanı sıra http://buseterim.com.tr/ blogu ile tanıdık.Volkan Bahçekapılı'yı ise Emre Belözoğlu'nun kuzeni olarak biliyoruz.Birbirine çok yakışan çift harika bir düğün ile bu yaz dünyaevine girdi.


Mercanköşk ,Nane ve Kiraz Sapının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kurutulurlar?

                                                Beyazbegonvil kışa hazırlık yapıyor?Nasıl mı ?
         Ağustos böceği ile karınca hikayesini mutlaka biliyorsunuzdur.Evliliğimin ilk yılındayım ve ilk yazımı geçiriyorum.Bu yazı da ağustos böceği gibi geçirip kışın bön bön bakınmaktansa yararlı işler yapıp kışı sağlıklı geçirmeyi planlıyorum.Siz de yapabilirsiniz.
        
         Ben biraz şanslı olanlardanım.Çünkü yaptığım çoğu şey bahçeden ve taptaze.Sevgili kayınvalidem kışlık yiyeceklerimizi hazırlamamız  için domates,biber,patlıcan,nane,mercanköşk ve daha birçok şeyi bahçesine diker.Her gidişimizde de bize verir.Hatta çoğu kışlığımızı kendisi hazırlar.Fakat ben bu tarz şeylerde fazlaca meraklı olduğum için kendim de bişiler yapmaya çalışıyorum.         Nane,mercanköşk ve kiraz sapını nasıl kuruttum ? Peki bu sağlıklı bitkileri faydaları neler?
     

24 Ağustos 2014 Pazar

Dekorasyon I Bahçe Dekorasyonu Nasıl Olmalı ?

     Bahçenize kendin yap projeleri ile değişik bir hava mı katmak istiyorsunuz .O zaman bahçe için 10 harika fikir burada ki yazıma bir göz atmanızı öneririm.
     Ya da bahçeniz var ama tasarımı nasıl olmalı bir türlü karar veremiyor musunuz?O zaman önerilerime bir göz atın .
     Bir evin sadece bahçesinin olması sizce yeterli midir? Bana kalırsa düz kurak bir arazi kimseyi memnun etmez.İçerisinde bir sürü çiçeği barındırmayan yer bahçe olmaktan uzaktır benim için.
       Yoğun iş temposundan sıkılıp evinize geldiğinizde dinlenebileceğiniz güzel alanlar yaratın kendinize.Çiçekler,meyve ağaçları dikin.Düzenli olarak bakımını yapın.Biraz emek ile ortaya harikalar çıkartın."Çünkü kendi ellerinizle güzelleştirdiğiniz bir yer gideceğiniz tatillerden bile daha dinlendiricidir emin olun" diyorum ve sizi harika bahçe dekorasyonları ile başbaşa bırakıyorum.


22 Ağustos 2014 Cuma

Bankanın Teklifini Duyunca Şaşkınlığını Gizleyemedi



Dün sabah sularında günlük işlemleri için bankaya gelen vatandaş, yılda ortalama 1.200 TL kazanç sağlayacağını öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi.

Emre A., yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Sıradan bir gündü ve her zamanki işlemlerim için şubeye gittim. Tam sıra bana gelmişken bankada çalışan arkadaş bana reddedemeyeceğim bir teklif sundu. Daha önce böylesini ne duymuş ne de görmüştüm. Bana yılda ortalama 1200 TL kazanç sağlayacağımı söyledikleri anda Büyük Adım’lı olmaya karar verdim.

Masraflar masraflar...

Emre A., “Bu zamana kadar hesap işletim ücretiydi, EFT, havale komisyonuydu derken gönderdiğim para kadar masraf çıkıyordu. Masraflar masraflar derken Büyük Adım’da havale, EFT, döviz transferi gibi işlemlerimin artık ücretsiz olduğunu söylediler. Büyüksün Büyük Adım diyesim geldi” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Böylesini ne gördüm ne de duydum

Emre A., HSBC Büyük Adım’da Modern Hesap’la mevduatına sürekli Hoş Geldin faizi alacağını duyunca “Bana sürekli hoş geldin faizi verecek bir teklifle ilk defa karşılaşıyorum . Böylesini ne gördüm ne de duydum...” sözleriyle şaşkınlığını ifade etti.

Artık parasız kaldım gibi bir derdim de yok

Emre A. daha geçtiğimiz ay başına gelen bir durumdan şöyle bahsetti:

“Geçen ay başında bir ödemem vardı, parayı denkleştiremedim. Eşi dostu aradım haliyle. Tam da bunun üzerine Büyük Adım’ı tanımam, her ayın ilk 7 günü Büyük Adım’ın Bedava Kredili Mevduat Hesabı’ndan 5.000 TL’ye kadar ihtiyacım olan miktarı çekebileceğimi ve bir hafta içinde sıfır faizle geri ödeyebileceğimi öğrenmem benim için bir çok iyi bir haber oldu. Artık parasız kaldım gibi bir derdim yok. Gerçekten bu kadarını beklemiyordum. Çok şaşkınım...”

Her ay zaten düzenli ödemelerimi yapıyorum

Emre A., şu sözlerle yaşadığı sürprizi anlatmaya devam etti: “Her ay elektrik, su, kira gibi zaruri giderler epey bir miktar tutuyor. Bana aylık tutarı en az 500 TL olan 3 tane ödeme talimatı vermemin Büyük Adımlı olmak için yeterli olduğunu anlattıklarında resmen içime su serpildi. Her ay yaptığım fatura, çocuğun okulu gibi ödemelerinin bana bu kadar fayda sağlayabileceğini üstelik ücretsiz olacağını hiç düşünmemiştim.”

Bir daha geri dönemem

Herhangi bir müşteriyken Büyük Adım’a geçen ve kararından son derece memnun olduğunu dile getiren Emre A., “Yine olsa hiç çekinmeden yine yaparım. Kendi kendime bir daha geri dönemem dedim. Bir daha Büyük Adım’dan öncesine geri dönemem...” sözleriyle Büyük Adım’ın hayatında yarattığı büyük değişimi dile getirdi.

Son olarak, “Hayatta her şey matematik ama bazı şeyler kesinlikle öyledir. Büyük Adımlı olmak herkesin hakkı” diyen Emre A. herkesi butonu tıklamaya davet etti.

KAMPANYA DETAYLARI VE BÜYÜK ADIMLI OLMAK İÇİN TIKLA
Bir boomads advertorial içeriğidir.

21 Ağustos 2014 Perşembe

Dekorasyon Önerileri / Bahçeniz İçin 10 Harika Fikir

       Bahçeli evleri oldum olası çok severim.Bana kalırsa yeşilliğin olduğu her yer huzurdur.Bakmayın ama bu kadar sevdiğime ailemizin kiraz bahçesine , bağına iş yapmak için bir kere uğramışlığım yoktur.Ama dalından kopar ye deseler en önde ben koşar giderim.Miskinim galiba azcık :) Ama azcık :)))
       Bende ki bu bahçe aşkı belki sizde de vardır.Düşüncesiyle bahçenizde uygulayabileceğiniz hoş fikirler buldum.Side bir göz atın derim.
bahçe fikirleri kendin yap

Kendin Yap I Kına Tacı Nasıl Yapılır ?

        Uzun zamandır Kendin Yap Projeleri paylaşmamıştım.Bu yazımda kendi ellerimle yaptığım prenses tacı yapını anlatıcam.Orijinal ismi nedir ne şekilde kullanılır bir fikrim yok ama ben prenses tacı diye isimlendirdim.
Bu tacı eminim bir yerlerde mutlaka görmüşsünüzdür.Yapımı kolay ve ucuz maliyette olan bu tacı özel günlerde sevdiklerinize dağıtmak için istediğiniz renklerde tasarlayabilirsiniz.


Fazla uzatmadan tacın yapımına geçelim :)
İşte Görmüş olduğunuz gibi benim tatlı mı tatlı şirin tacım :))


20 Ağustos 2014 Çarşamba

Doğum Günü Konsepti _ Kayra 1 Yaşında


       Geciken bir yazım var benim yine.Geçen gün arkadaşlarımız Utku ve Esin'in tatlı mı tatlı oğlu Kayra 1 yaşına girdi.Çok hoş bir vakit geçirdik.
       Kayra'nın 1 yaş doğum gününde aileleri ve arkadaşları vardı.Ee tabi bizde :)) Çok fazla uzatmıyorum ve harika sunumların yer aldığı görsellerimi sizinle paylaşıyorum.

Kayra'nın resminin bulunduğu şekerler jelatinin renkleriyle uyumlu kovaya yerleştirilmiş.Doğum gününe katılan çocuklara dağıtmak için yaptırılmış.

BLOG YAZMANIN SIRLAR I- Devamını Oku Buton Tasarımı

         Boş durmadım ve sizler için buton tasarımları yaptım.Daha önce ki yazımda  yazılarınıza Devamını Oku                   Butonu Nasıl Eklenir bundan bahsetmiştim.Hala merak ediyorsanız hadi TIKTIK.
                  Şimdi ise sizlere blogunuzda kullanmanız için bir kaç adet Devamını Oku Buton Tasarımı yaptım.Umarım beğenirsiniz ve işinize yarar :)))

       Blog görseli her zaman için önemlidir.Sayfanıza gelip sizi ziyaret edenler karmaşık bir görünüm ile karşılaştıkları anda blogunuzu terk ederler ve biz bunu asla istemeyiz.Çünkü biz Blogger'lar her zaman daha iyi ev sahibi olmak için uğraşırız.

     
   




Hadi bakalım yorumlarınızı bekliyorum :)

Med Cezir Yeni Sezon'da Nasıl Olacak?

     
 Merakla nasıl olacağını bekliyorum.Fakat bir tüyomda yok değil.Gerçi bu yazıyı yaklaşık 2-3 hafta öncesinden yazıyor olmam lazımdı ama olmadı :) 
       Iyy ben bunu izlemem bu ne ya demiştim ilk haftalarda.Sonra birde bakmışım müdavimi olmuşum.İzlediğim bölümleri bile tekrar izler hale gelmişim.
      
MedCezir'in resmi facebook sayfasında yeni sezon resimleri yayınlandı


19 Ağustos 2014 Salı

BLOG YAZMANIN SIRLARI-Bloga Font Nasıl Eklenir?

        Sizde benim gibi blogunuza emek veriyorsanız ve her gün gelişmesi için çabalıyorsanız bu yazıma kulak verin derim.
      Blog işi uzun ve sabır gerektiren bir iş.Son günlerde blogumu yeni açtım geliştirmek için neler yapmalıyım gibi sorular almaya başladım.Bana kalırsa blogger her zaman öğrencidir.Sürekli öğrenip kendini geliştirmek zorundadır.Bende blogumu açtığımda sizler gibi sorular soruyordum.Artık sormuyorum mu sanıyorsunuz ? Yalan söylemeye ne gerek var.Her zaman soruyorum :)) Çünkü kendimi geliştirmeliyim.
     Sizlerden gelen sorular üzerine bildiğim konularda ipuçları yazmaya karar verdim.
Bu yazımda Blog Fontlarından bahsedicem.Eminim sizlerin çok işine yarayacak.
   
bloga font ekleme-nasıl font eklerim
Resim yazısı ekle
Font NEDİR?

Font: Şu anda okuduğunuz yazının şekilli olmasıdır desek.Açıklayıcı olmayabilir.
En iyisi ben sizlere görsellerle anlatayım.


18 Ağustos 2014 Pazartesi

2014 Bluzlarda Dantel Modası

Moda yazılarıma bir yenisini daha ekliyorum.Bu sene bluzlarda ki dantel detaylarını farkettiniz mi ?
Hayır mı ? Eğer modayı takip ediyorsanız dolabınızda mutlaka bulundurmanız gereken bir model.
Ben moda olsun diye giyinmeyi sevenlerden değilim.Neyi yakıştırıyorsam kendime ne hoşuma gidiyorsa onu giyerim.Dantel detaylarını da bluzlarda oldum olası severim.


sammydress adresinde bulduğum bu cicilere linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.



2014 Modası Mini Yüzükler

    İki gündür yine ben ortalardan kayboldum.Bizim yoğun düğün tempomuz hiç bitmiyor :)
Bu yazımda benim de severek kullandığım mini yüzüklerden bahsedicem.Bu sene oldukça moda oldular.Mutlaka denk gelmişsinizdir.Fiyatları da oldukça uygun bu yüzüklerin.Adeti 3-5 tl arasında değişiyor.Genişlikleri biraz daha küçükse onların fiyatı 1-2 tl 'ye kadar inebiliyor.
      Hadi Sizler için bulduğum görsellere bir göz atalım.

15 Ağustos 2014 Cuma

Kitap Önerileri I Kristin Hannah_ Uzak Kıyılar

Kristin Hannah'ın kitaplarını çok ama çok severim.Elimden geldiğince her kitabını okumaya çalışırım.Şimdilerde yeni bir kitap daha çıkardı."Uzak Kıyılar".Geçenlerde D&R 'da gezerken rastladım ve hemen sizinle paylaşmak istedim.Eminim sizlerde benim gibi seviyorsunuzdur bu yazarın kitaplarını.

Bu kitabında "genç yaşta evlenen Elizabeth'in hayatını çocuklarına ve evliliğine adamıştır.Evliliği ve çocukları için hayallerinden vazgeçen Elizabeth hayalini kurduğu kadına dönüşebilmek için içsel bir yolculuğa çıkacaktır.Tabi bu yolculuk Elizabeth ve ailesinin hayatını değiştirecektir" İşte kitabımızın kısaca konusu.

Daha önce Kristin Hannah'ın okumuş olduğum Ateşböceği Yolu yorumuma bakmanızı öneririm.burada.
Bu yorum ile yazar hakkında daha da iyi bilgi edinebilirsiniz.Belki de ATaşböceği yolunu okumadıysanız yorumumla okuma kararı alabilirsiniz :)



2014 Vintage Aksesuarlar

       Vintage tarzı herşeye bayılıyorum.Kullanılan bütün eşyalarda çok zarif durduğunu düşünüyorum.
       Bu sene Vintage tarzı takılara da yansıdı.Eminim ki sizlerde birçok yerde bu tarz takılarla karşılaşmışsınızdır.Alıp kullanmamak mümkün değil bu tarz modelleri.Çok basit bir bluzla bile kullanılsa harika görüntüler çıkarıyor ortaya.
        Peki Vintage ne mi demek? Daha önce burada ki yazımda paylaşmıştım.Daha önce yatak odasında vintage'ı sizlere sunmuştum..Şimdi ise aksesuarlarımızda vintage kullanımını paylaşıcam.
   

Bir göz atın bakalım.Sizde benim kadar sevecek misiniz ?



14 Ağustos 2014 Perşembe

Alışveriş I Site Önerisi

Sizlere harika ürünlerin bulunduğu bir siteden bahsetmek istiyorum.Bu siteyi instagramda keşfettim.Harika ciciler var bu sitede ve fiyatları oldukça uygun.
Siteye ulaşmak için tık tık :))) EMESHOME


Bu sitede neler mi var.Şöyle bir göz gezdirelim.
                                                           

12 Ağustos 2014 Salı

En İyi 10 Düğün Dans Şarkısı

       Düğün hazırlıklarında her ayrıntı oldukça önemlidir.Düğün şarkısı seçimi de bu ayrıntılardan yalnızca biri.
Kusursuz bir düğün hayal ediyorsanız şarkı seçiminiz iyi olmalı.Özellikle ilk çıkış şarkınızı ve ilk dans şarkınızı siz seçmelisiniz.Size özel olmalı.Bu şarkıları seçerken ilişkinizde özel olan parçayı dans şarkısı olarak seçebilirsiniz.Eğer daha böyle bir şarkı belirlenmemiş ise sizlere öneri olarak 10 tane en iyi düğün şarkısı olabilecek parçayı seçtim.

     

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Kenan Doğulu ve Beren Saat'in Düğünününden Harika Fotoğraflar

                Beklenen düğün nihayet gerçekleşti.Kenan Doğulu ve Beren Saat'in uzun zamandır düğünlerinin nerede yapılacağı konusu magazin gündemini meşgul etmişti.İlk Galata kulesinde yapılacağı konuşuldu.Hatta Galata Kulesine duvak asılarak süsleneceği gibi dedikoduları dolaştı.Fakat son dönemde Los Angeles'te yapılacağı konuşuluyordu derken düğün Los Angeles'ta yapıldı.

                  Kenan Doğulu bu evlilikle muzmin bekarlığına bir son vermiş oldu.Sizi bilmem ama ben birbirlerine çok yakışan bir çift olduklarını düşünüyorum.
Sizler için araştırıp düğüne ait bir kaç resim buldum.



5 Ağustos 2014 Salı

Film Önerisi I Entel köy Efe köy'e karşı

     
               Bu film gerçekten bir başkaydı benim için.Çok geç hazırlanan bir post oldu ama bu film hakkında ki yorumumu yazmadan edemedim.Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.Entel köy Efe köy'e karşı'yı izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.


4 Ağustos 2014 Pazartesi

Gelin Saç Aksesuarları

2014 gelin saç modelleri yazımda sizlerle bu senenin saç modellerini paylaşmıştım.Farkettim ki son dönemde saç aksesuarlarıda oldukça kullanılır oldu.Fakat bu bahsettiğim aksesuarlar öyle gelin taçlarından değil nasıl mı?


Bakalım gelin saç aksesuarları nelermiş ?




2014 Gelin saçı modelleri

Ramazan ayı yaza denk geldiği için düğünler de malum ertelendi.Bayramın son gününden itibaren düğünden düğüne koşturmaya başladık.
Gelin adayları için 2014 saç modelleri araştırdım ve beğeninize sunuyorum.

Bakalım bu yıl gelinlerin saç modelleri nasıl şekilleniyor ?




Rus Salatası Nasıl Yapılır ?

       Hemen hemen hepimizin bildiği ama uygulaması kişiden kişiye göre değişen bir tarifi paylaşıcam sizlerle.Rus Salatası...Daha çok meze olarak tüketilen bir gıda.Fakat ben öyle çok seviyorum ki bir öğünümü Rus Salatasıyla geçirebilirim.
       Geçenlerde yaptığım ama yazıya geçirmemin biraz zaman aldığı Rus Salatasının tarifine geçelim.

2 Ağustos 2014 Cumartesi

Kendin Yap I Keçe Duvar Süsü Nasıl Yapılır ?

Keçe ne meşhur oldu değil mi ?Bizde zamanında yapmıştık bişiler.Aynur Teyzem'in elinden çıktı bu duvar süsleri.Yapımı ise oldukça basit.Sizlere fikir olması için paylaşıyorum.


İkea ve Carrefoursa'dan Neler Aldım ?

      İzmir'e her gittiğimde ikea'ya mutlaka uğrarım.Denizli'ye de bir tane açılmalı.En son gittiğimde yine bir iki parça birşeyler aldım.
       Dantel saksıları artık bilmeyenimiz yoktur . Plastik ürünlerini de çıkardılar.Ne de iyi ettiler.
Saksılar:İkea,5 tl
Tealıght'lar :İkea,Adeti 5 tl
Tabaklar: Carrefoursa 90 kuruş :))


                                                                   Çerçevemi içerisine kanaviçe işleyip asmak için aldım :)Kanaviçem hala bitmediği için bir kenarda paketi açılmadan bekliyor zavallım.

Çerçeve:İkea 10 TL

Ekmek kesme tahtamı Denizli'de Pazaristan'dan aldım :)) 7 Tl'ye

 Cupcake nihale Gittigidiyor'dan 5 Tl'ye

Bardak üstü için heryerde görüyordum bu tıpaları.Pazarda bile 5 Tl'ye satılan bu ciciler carrefoursa'da adeti 2 TL duyurulur :))


Bu güzel hediyemi de sizlerle paylaşmak istedim.Metin'in tatlı mı tatlı öğrencisi Sude'nin zevkli annesinden .
Kendisine buradan da teşekkürlerimi sunuyorum :))))))

                                                    Bir sonraki alışverişte görüşmek dileği ile :)))

1 Ağustos 2014 Cuma

Bloga instagram nasil eklenir?

Blogumuzu geliştirmeye devam ediyoruz.Şimdi de blogumuza instagram hesabımızda ki resimleri yüklüyoruz.
Nasıl mı ? Oldukça basit bir yöntem ile..

Bloga instagram resimleri nasıl yüklerim ?

Öncelikle buraya bi gidelim.
Karşımıza çıkan ekranda ki formu kendimize göre dolduralım.
 Beyazbegonvilblog yazdığım yere adresinizin adını yazın.
       Blogunuzda kaç kare görünmesiniz istiyorsanız layout kısmından ona göre bir ayarlamada bulunun.Mesela ben 3 kare en 3 kare boy şeklinde yaptım.
      Birde Thunbnail size yazan yerde px'imi 100'e ayarladım.Sizde ekranınızda ne kadar bir alanda görülmesini istiyorsanız aşağı yukarı olarak ayarlamada bulunabilirsiniz.
     Formumuzu uyarladıktan sonra get widget diyelim ve kodumuzu isteyelim.

 Kodumuz aşağıda ki gibi karşımıza geliyor. Tasarım / Yerleşim / Gadget ekle / Html / Javascript yollarını takip ederek kodumuzu yapıştıralım.


İşlemimiz bu kadar basit . Ne duruyorsunuz sizde ekleyin hadi :)
Bu arada beni de takibe almayı unutmayın emi beyazbegonvilblog

Bloga Başlıksız Resim Gadget'i nasil eklenir?

                                                               Herkese merhabalarrr
    Bayram tatili boyunca çok yoğun olduğum için yeni postlar paylaşamamıştım.Bu yaz ne kadar da yoğun oldum ben böyle :) Tabi sizlerden uzak kaldığım bu süre zarfında yine birçok paylaşım biriktirdim.
 
    Blog konusunda mutlaka zorlandığınız yerler oluyordur.Özellikle yeni başlayan arkadaşlarımız için sıkıntı büyük.Bende oldukça sorun yaşayanlardanım.Allah'tan yanlız değilim.Sevgili koregünlüklerim blogunun sahibesi Sawako kuronuma sayesinde blogumda oluşan sıkıntıları giderdim.Kendisine teşekkürü bir borç bilirim.Hiç sıkılmadan bana yardımcı oldu.
     Blogumu takip eden okuyucularım bilirler ilk halini.Annamm nasıl bir haldi  o öyle hiç içime sinmezdi.Mesela bugünde bir yenilik yaptım.Kendime resimli bir tanıtım yazısı oluşturdum.Bundan bir önceki tanıtım yazımı oldukça acemice yapmıştım içime sinmemişti.Taa ki modaliza'da görene kadar.Kendisine hangi program ile yaptığını sordum ve cevabını aldım :) Picmonkey programı ile.Kendisine ulaşmak için tık modaliza
     Biliyoruz ki resim gadget'i eklerken başlık yazmamız isteniyor.Başlığı da eklemezsek resmi yükleyemiyoruz.İşte öyle değillll :) Ufak bir püf noktası ile bu sorunu da çözüyoruz.

Tasarım / Yerleşim / gadget / Resim yolunu takip ediyoruz ve yüklemek istediğimiz resmi yüklüyoruz.Ardından Başlık kısmına <!– –> kodunu ekliyoruz ve resmimizi kaydediyoruz.İşte bu kadar :)))

Hepinize kolay gelsin 
   
 
Bu arada beni instagramdan takipedebilirsiniz.beyazbegonvilblog instagram