29 Şubat 2016 Pazartesi

Sosyal Sorumluluk I Örgü Kampanyası #bendevarım




Sizlere gönül örgüsü projesinden bahsetmek istiyorum.Hürriyet Kelebeğin başlattığı sosyal sorumluluk projesinin ismi Gönül Örgüsü.Bu projeye destek olmak iste marifetli ellerimize düşüyor.Tabii bir de büyük duyarlılık gerektiriyor.
Gönül örgüsü nasıl bir proje ve siz bu projeye nasıl katılabilirsiniz ?
İşte en kolay ve en güzel kısmı da burası.Bu projeye çocuklar için örgü atkı,bere,kazak,hırka örerek katılabiliyorsunuz.Peki ördünüz ama nereye vereceksiniz.Bu da oldukça basit.Kızılay ve D&R mağazalarına ördüklerinizi teslim edebilirsiniz.Ama yok benim hala kafama takılan sorular var ben birşeyler sormak istiyorum bu proje ile ilgili derseniz o da kolay.168 numarasını çevirerek Kızılay Çağrı merkezine ulaşabilir kampanya hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Peki bu kampanya ne zamana kadar geçerli? İşte süre kısıtlı sevgili okuyucularım.15 Mart'a kadar ördüklerinizi Kızılay ve D&R'a teslim etmelisiniz.



     Destek olup bu projeye katılın lütfen desteklerinizi esirgemeyin.Bizler rahat yataklarımızda,sıcacık evlerimizde yatarken büyük zorluklarla boğuşan insanlar ,çocuklar ve hatta bebekler var.Ben örgü örmeyi çok sevdiğim için bu projeye hemen bir şeyler örüp katılıyor olucam.

Ördüklerinizi ,proje hakkında farkındalık yaratmak için sosyal medya hesaplarınızda #bendevarım hastagini kullanarak paylaşımlar yapabilirsiniz.Haydi marifetli elleri görelim hanımlar...


28 Şubat 2016 Pazar

Bergüzar Korel'in Rüya Evi



Bergüzar Korel'i çok severim.Oyunculuğu,güzelliği ve naif duruşu ile beni büyüleyen bir kadın.Bana göre bir insanın evi imkanları olsa da olmasa da kendi kişiliğini yansıtır.Bergüzar Korel'in evini görünce sizde benim gibi düşünebilirsiniz.Şık ama bir o kadar mütevazı,gösterişli ama bir o kadar kendi halinde bu eve gelin birlikte bir göz atalım

27 Şubat 2016 Cumartesi

Başlarım Şimdi Anneliğe - Oyuncu Anne


           Ben Denizli'deyken :) Son zamanlarda ki yazılarım ve söylemlerim hep Denizli üzerine oldu farkındayım.Ne çok şey yapmışım Denizli'de.Fakat kaç ayın birikimi var bir bilseniz.Denizli'ye gittiğimde sinemaya gidicem,Denizli'ye gittiğimde Gratis'e uğrucam,....gibi uzayııppp giden isteklerimi birbir gerçekleştirdim ya siz ona bakın.Cümleyi fazla uzatmıyorum ben  Denizli'deyken D&R'a uğrayıp hemen iki kitap aldım kendime.Kitap tercihimi bir çoğunuzun çok iyi bildiği Oyuncu Anne yani Şermin Çarkacı'nın kitaplarından yana kullandım.Şermin Çarkacı'nın ilk kitabı olan Başlarım Şimdi Anneliğe kitabı Adıyaman'a gelene kadar bitti...


Tuva Yayıncılık'tan Tığ İşi Çiçekler Motif Kitabı


Geçtiğimiz günlerde https://www.hobium.com/ sitesinden bir çekiliş kazanmıştım hatırlarsınız sizinle paylaşmıştım.150 tl'lik hediye hakkımı bir çok hobi malzemesi alarak kullanmıştım.Hatta hobi malzemesi almakla kalmayıp kek kalıbı bile almıştım.Çünkü hobium'da mutfağınızda kullanacağınız malzemeler de satılmakta.
Tuva yayıncılığın Tığ işi Çiçekler adlı kitabı uzun zamandır almak istediğim bir kitaptı.Kısmet bu alışverişimeymiş. Size biraz bu kitaptan bahsetmek istiyorum.Hatta gelin bu güzel kitabın sayfalarını birlikte kurcalayalım

26 Şubat 2016 Cuma

Gezi I Denizli Babadağlılar İş Hanı



Babadağlılar iş hanı Denizli'de sık sık uğradığım bir yerdir.Denizli tatilimde de Babadağlılar iş hanına uğramadan geçmek istemedim.Denizli'ye turist olarak gelecekseniz Babadağlılar iş hanına uğramadan geçmemelisiniz.

25 Şubat 2016 Perşembe

Limonlu Tarçınlı Kek Tarifi


Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Yarım limon suyu
2 çay kaşığı tarçın

23 Şubat 2016 Salı

Dekorasyon I Bebek Odalarında Gri'nin En Soft Hali



Bebek odası dekorasyonu denilince aklınıza gelen ilk renkler nedir ? Pembe,mavi,sarı,yeşil...Bildim değil mi ? İtiraf ediyorum benimde aklıma ilk bu renkler gelirdi.Eminim ki bebek odasının gri olması fikri bir çoğunuzun aklından geçmemiştir... Gelin bu yazım ile kafanızdaki ön yargılardan kurtulun...

İzledim I Can Dostum











Sizlere bu yazımda Can Dostum filminden bahsetmek istiyorum biraz.İzlediğim filmler genelde çok yer etmez hafızamda.Eşim bu konuda çok iyidir.Öyle iyidir ki filmlerin repliklerine kadar hatırlar.Bense daha çok beni etkileyen filmleri kazırım hafızama..Hayat güzeldir,dedemin insanları,unutursam fısılda gibi filmler kazındı beni hafızama.Peki Can Dostum filmi bu filmler arasında yerini alabildi mi dersiniz ?

22 Şubat 2016 Pazartesi

Pucca Günlük I O Adam Buraya Gelecek


         Pucca 'nın 5. ve serinin son kitabı (şimdiye kadar çıkan) "O adam buraya gelecek" önce beni kapak tasarımı ile etkiledi desem kitap kurtları bana çok kızacak biliyorum :) O yüzden hemen kitap hakkında ki yorumlarıma geçiyorum.


20 Şubat 2016 Cumartesi

Bepanthol Lippencreme


Kış aylarında en büyük sorunum dudak çatlaklarım oldu sanırım.İzmir ve Fethiye'de yaşarken cildimde kuruma gibi sıkıntılarım hiç olmazdı.Sanırım bölgelerin nemlilik oranı biz  insanları fazlasıyla etkiliyor.İzmir ve Fethiye gibi nemli bir bölgeden sonra benim nem ihtiyacım gittikçe artmaya başladı sanırım.Çünkü ardından Denizli ve Adıyaman gibi nem konusunda sıkıntılı olan bölgeler de yaşamaya başladım.Buralarda yaşamadan önce nem ihtiyacımı gidermeye yönelik kremler kullandığımı hiç hatırlamıyorum.Şimdiyese neredeyse her bir yerime farklı farklı kremler sürüyorum.Çünkü cildim sürekli kurumakta.
Bu kuruma sıkıntısı dudaklarıma da yansımış durumda.Üstelik en sıkıntılı durum ise dudaklarımın kuruduktan sonra kabuk kabuk olup soyulmaya elverişli hale gelmesi.Eğer sizde bu tarz sıkıntılar yaşıyorsanız sizlere bepanthol lippencreme'i kesinlikle öneririm.Yumuşak bir yapısı var.Üstelik iyileştirici özelliğe sahip.İyileştirici özelliğe sahipten kastım bazı lipbalmları kullandığınızda geçici bir nemlilik sağlar.Lipbalmın etkisi geçtiğinde dudaklarınız tekrar eski halini alır.Yani sürekli lipbalm ile gezmek zorunda kalırsınız.Kullandıkça kullanırsınız.(Kozmetik ürün hilesi de sanıyorum bu oluyor) 
Bepanthol lippencreme'de böyle birşey söz konusu değil.Ben iki üç gün dudaklarım kurudukça kullandım bu ürünü ve dudaklarımı nemlendirdim.Sonrasında ise günlerce kullanmadığım oldu.

Kesin bir çözüm tabii ki de değil.Çünkü yaşadığınız yerin havası kuru bir havaysa bu tarz sorunlarınızın kesin çözümünün olması biraz imkansız.Uzun süre kalıcı bir etki istiyorsanız sizlere Bapanthol Lippencreme'i öneirim.Eğer yanlış düşünüyorsam lütfen bu konuda beni bilgilendirin.


Gezi I Denizli Atatürk ve Etnografya Müzesi


Denizli tatilimizde yola çıkmadan bir gün önce gezinirken yolumuzun üstünde denk gelen Atatürk Etnografya Müzesini ziyaret ettik Metin'le.Metin yaklaşık 26 yılını Denizli'de geçirmiş bense 2 yıl Denizli'de yaşamış biri olarak ve hatta neredeyse haftada iki üç kere önünden geçtiğimiz etnografya müzesini ziyaret etmek Denizli'den taşındıktan sonra nasip oldu bize :) Sanırım insan elinin altındayken kıymetini bilmiyor ve her seferinde erteliyor bu tarz işleri.Oysa insan önce kendi yaşadığı memleketin kültürünü değerini bilmeli.Önce yaşadığı şehirde turist olmalı ki gittiği yerlerde memleketini daha iyi anlatabilsin.

19 Şubat 2016 Cuma

Ceradolin Su Bazlı Nemlendirici

Son zamanlarda cilt bakımına oldukça önem vermeye başladım.Sanırım bir şeyler yolunda gitmeyip aksilikler yaşamaya başlayınca önem vermeye başlıyorusunuz bazı şeylere.Evet çok değişik bir cümle oldu bu her yere çekilebilir :) Ama durun siz bu cümleyi yorumlamadan ben açıklayayım :)

ceradolin su bazlı nemlendirici

18 Şubat 2016 Perşembe

Bizans Oyunları İzlenmeli mi ?


15 Ocak'ta vizyona giren Gani Müjde'nin yönettiği Bizans Sırlarını Denizli'ye gittiğimizde izlemiştim.Sizinle paylaşmak istediğim öyle çok yazı birikti ki bu filmi yorumlamak bugüne kısmet oldu.Bu film hakkındaki yorumlarımı ise sizlerle paylaşmadan geçmek istemedim.

17 Şubat 2016 Çarşamba

Bioderma Sensibio H20-Makyaj Temizleme Suyu

Bioderma Sensibio H2O Hassas ciltler için üretilmiş makyaj temizleme suyu. Bioderma'nın daha önce ismini ve kalitesini çok duymuştum fakat etkinliğimize sponsor olana kadar deneyimleme fırsatım olmamıştı. 
Etkinliğimizde elime ulaşır ulaşmaz bize gönderilen ürünleri denemeye başladım.Bu ürünlerden size ilk olarak Bioderma Sensibio H2O Misel solüsyondan bahsedicem.
Bioderma Sensibio H2O misel solüsyon makyaj çıkarma konusunda oldukça başarılı bir ürün.Peki bu başarısı nereden geliyor ve ben ürünün hangi özelliklerinden memnun kaldım ? 

16 Şubat 2016 Salı

Anne Olmakta Çevrenin Etkisi

Toplumumuzda şöyle bir ön yargı var.Bir kadın evlendiyse hemen bir çocuğa sahip olmalı.Çünkü evlilik kurumu bunun için var.Eğer bu süreç uzarsa bir sıkıntı var demektir.Neden? Neden bir sıkıntı olsun? 
Mesela o kadın planlı bir hayatı yaşamayı seviyor olmaz mı ? Ya da kendini hazır hissetmiyor?
Ya da bir kadın doğduğu andan itibaren anne olmak için mi yaratılmıştır? 

15 Şubat 2016 Pazartesi

Rituel De Beaute Diş Temizlemeye Yardımcı Pratik Mendil


         Rituel De Beaute markasının ürünleri benim için kesinlikle kurtarıcı ürünler.Daha önce bu markanın siyah noktalar için burun bandını ve bel ağrılarım için kesinlikle kurtarıcı olan özel günler için ısıtıcı bantlarını kullandım.Bu ürünler benim severek kullandığım hatta evde mutlaka bulundurduğum ürünler diyebilirim.

       

14 Şubat 2016 Pazar

Havuçlu Kek Tarifi



Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2 adet havuç


Uni Care Eye Disc Göz Temizleme Diskleri


     Uni care Eczacıbaşı firmasına ait bir ürün.Uni care eye discleri Adıyaman'a gelmeden önce Denizli'de Gratis'ten almıştım.Kutunun içerisinde yaklaşık 50 adet oldukça ince yapıda makyaj temizleme pedleri bulunuyor.Bu pedlerin içerisinde alkol,paraben ve sabun bulunmuyor.Bunun yanı sıra içerisinde kayısı yağı bulunuyor.Sizlere daha önce buradaki yazımda kayısı yağının ciltteki faydalarını paylaşmıştım.
 
     Uni Care eye discler göz makyajımı oldukça güzel temizliyor.Kullanımından gayet memnunum.Fakat makyaj temizleme konusunda ben tek bir bölge için değil komple yüz makyajımı temizleyebileceğim ürünleri kullanmayı daha çok seviyorum.Üşengeçlik var da biraz ruhumda :)
   
    Çok sık makyaj yapmayı seven biriyseniz bu pedler uzun süre dayanmayabilir.Ya da sürekli almak zorunda kalabilirsiniz.
 
    Ürün hakkında yapılan yorumlarda okuduğum ve dikkatimi çeken tek şikayet pedlerin çok ince olmasıydı.Fakat bu benim için çokta problem bir durum değil.

    Gratis'in kasa indirimleri meşhurdur ben öyle bir zamana denk gelmiştim ve uni care eye disci 5 tl gibi bir fiyata almıştım.

 
 

    

Anlatımlı Örgü Bere Yapımı



Sizlere kendinizin yapabileceği çok hoş bir bere tarifi paylaşıcam şimdi :) Örgü işini sizde benim gibi seviyorsanız şişlerinizi iplerinizi hazırlayın :)
Bu arada görselde kullandığım broşlar Atelye19'a ait.Geçtiğimiz günlerde düzenlediğim beyazbegonvil ile kahve molası etkinliğinde sponsorumuzdu :)


13 Şubat 2016 Cumartesi

BÖLÜM 2 I Beyazbegonvil ile Kahve Molası Etkinliğimizin Sponsorları


15 tatilde Denizli'ye gittiğimde düzenlediğim beyazbegonvil ile kahve molası blogger etkinliğimizin 1.BÖLÜM sponsorlarını burada ki yazımda sizlerle paylaşmıştım.Şimdi ise gelelim etkinliğimizin 2.BÖLÜM sponsorlarını sizlerle tanıştırmaya.Etkinliğimize hama boncuklar ile yapılan broşlarla sponsor olan Atelye19'a ne kadar teşekkür etsem az.Öyle güzel broşlar yollamış ki Zeynep hanım bizlere ben bu şirinliklere hayran kaldım diyebilirim.Eğer sizde bu broşlardan sipariş vermek isterseniz Atelye19'un instagram hesabından ulaşabilirsiniz.Ya da direk http://www.atelye19.sopsy.com/ 'den satın alabilirsiniz.

12 Şubat 2016 Cuma

Film I İftarlık Gazoz izlenmeli mi ?


15 tatilde Denizli'ye gittiğimde İftarlık Gazoz'u izleme fırsatı buldum.
Adıyaman'da bulunan sinema hakkında çok olumsuz duyumlar alınca burda yeni çıkan filmleri izlememiz pek mümkün olmuyor ne yazık ki.Durum böyle olunca kısacık bir tatile bir çok planı sığdırmak zorunda kaldık.Bunun yanına da 2 tane yeni çıkan filmi izleme aktivitemizi sığdırdık :)
Bu iki filmden bir tanesi de Cem Yılmaz'ın baş rolünü oynadığı ve çekimler sırasında çokta reklamının yapılmadığı film İftarlık Gazoz'du.
Peki İftarlık Gazoz'u izlemeli misiniz ? Bu konuda benim önerim sizlere ne olur ?

Evinizin Dekorasyonuna Sıcak Bir Detay


Kışın havalar soğudukça evimde ortamı daha sıcak gösterecek nesnelere ihtiyaç duyarım.Örgü battaniyeler,örgü kırlentler,kozalak detaylı süs objeleri hatta mumlar...Bu dekoratif ürünlerin odada bulunması sanki odayı sobadan daha çok ısıtıyor gibi gelir bana.Şimdide bu dekorasyon ürünlerine bir yenisini daha ekliyorum , ÖRGÜ PUFLAR! 

11 Şubat 2016 Perşembe

BÖLÜM 1 I Beyazbegonvil ile Kahve Molası Etkinliğimizin Sponsorları


Geçtiğimiz günlerde Denizli'de Beyazbegonvil ile kahve molası etkinliğimizde bir araya geleceğimizden sizlere bahsetmiştim.Bu güzel etkinliğimizde hem değerli blogger arkadaşlarımız ile bir arada olduk.Hemde etkinlğimizde yer alan sponsorlarımızın yeni ürünlerini tanıma şansı yakaladık.
 Özcan Şemsiye birbirinden renkli şemsiyeler ile bizlerleydi.Şansımıza etkinliği düzenlediğimiz mekanın bahçe alanı vardı ve burada Özcan şemsiye  ile birbirinden güzel fotoğraflar çekilme fırsatı bulduk ve bizler bu fotoğrafları çekilirken inanılmaz eğlendik.
Özcan Şemsiye'ye sponsorluğu için teşekkürlerimi sunuyorum.

8 Şubat 2016 Pazartesi

Beyazbegonvil ile Kahve Molası Kahvaltı Etkinliğimiz


31 Ocak Pazar günü Denizli'de Renkli Tatlar adlı mekanda Denizli'li blogger dostlarım ile bir araya geldik.Aslında bu etkinliği yazın yapmayı planlıyordum.Fakat son anda fikrimi değiştirdim ve değerli blogger dostlarımla 15 tatilde görüşme kararı aldım.Aslında amacım aramıza yeni katılan blogger dostlarımızı tanıyalım birlikte güzel bir kahvaltı eşliğinde hoş sohbet edelimdi.Tabii bunun yanında sponsor firmalarımızın desteği de çok önemliydi.Fakat  bu etkinliğe hazırlanmak için süremiz çok kısıtlıydı.Bu yüzden çoğu firma sponsorluk işlerini daha önceden ayarladığı için toplantımıza sponsor bulmak zor olabilirdi.Daha öncede böyle bir etkinlik düzenlediğim için artık az çok başımıza gelebilecekleri biliyordum ve tüm sorunları göze almıştım.Maksat bir araya gelip hoşça vakit geçirmekti çünkü.

6 Şubat 2016 Cumartesi

Hayallerindeki eşi karşılarında buldular!

Antalya Migros AVM, sanal gerçeklikle hayallerinizdeki kişiyi gerçeğe dönüştürüyor. 






Bir boomads advertorial içeriğidir.


3 Şubat 2016 Çarşamba

Kendin Yap I Cam Kavanoza Mumluk Yapımı


      Butik sabun ile uğraştığım dönem kaya tuzunun boyanarak banyo tuzu yapıldığını görmüştüm.Burdan esinlenerek bende yemek tuzunu boyayarak dekoratif amaçlı kullanmayı planladım.Hatta bunu daha da geliştirerek farklı kendin yap projeleri de yapmayı planlıyorum.Sizinde çok seveceğinizi düşündüğüm projeler var aklımda :) Bu projeleri yaptıkça da sizlerle mutlaka kendin yap kategorisinde paylaşıyor olurum :) Gelelim mumluğu nasıl yaptığıma...

Kahvaltılık Puf Poğaça Tarifi


Adıyaman'a geldiğimizden beri hamur işine fazla sarmış durumdayım.Nerde hoşuma giden bir tarif görsem denemeden edemiyorum.Yine bir sabah internetten denk geldiğim bir tarifi uyguladım ve tadına hayran kaldım.Ben başlığı kahvaltılık olarak koydum fakat misafirlerinize de sunabileceğiniz bir ikram bu poğaçalar.

2 Şubat 2016 Salı

Elit Cafe'de Kahvaltı Keyfi


Biz geçtiğimiz günlerde Elit Cafe'de Burçak ile güzel bir kahvaltı daha yaptık.Daha önce Ehli Keyf Cafe'de yaptığımız kahvaltıyı da burada ki yazımda paylaşmıştım.
Kahvaltı kesinlikle en sevdiğim öğün.Biz Türklerin kahvaltı sofrasının zenginliği ise dünyaca ünlü bilirsiniz :)Kaldıki kahvaltıda kavurma bile yeriz :) ( Ben yemem :) Ben kahvaltıyı sanırım başkası hazırlayınca daha çok seviyorum :) Ama sadece kahvaltı da böyle bu.Kahvaltı demek benim için keyif demektir.Kahvaltı yaparken edilen sohbet,okunan gazete...İşte günün en keyifli saatidir bu benim için.Fakat ben kahvaltı öğününü dışarı da geçirmeyi ne kadar seviyorsam eşim evde yemeği sever.Biraz zıttız bu konuda ne yazık ki .Ona çok saçma gelir kahvaltıyı dışarıda yapmak.Kendi hazırlamıyor ya ondan :D



Daha önce de söylemiştim sizlere Kahta'da böyle kahvaltı yapılan cafelerin olması harika bir şey.Biz uzun uzun sohbet ederek harika bir kahvaltı saati geçirdik.Kahvaltının üstüne bir de kahve keyfi yaptık ki sormayın.Fotoğraftan da anlaşılıyordur keyfim :) 

Bu arada kahvaltımızı ne kadara yaptığımızı da söylemek istiyorum.Kahvaltı tabağı 10 tl yanında yumurta,çay ve ekmek geliyor.Biz bunun haricinde toplam 4 çay içtik,yanında sigara böreği ve patates cipsi de istedik.İki tane de menengiç kahvesi içtik.Toplam 32 tl fiyat ödedik.Bence bunca yeme içmeye gayet uygun bir fiyat verdik.Denizli'de de mutlaka kahvaltıya gidicem.Oranın fiyatı ile de karşılaştırma yaparız ben dönünce :)


Sizlere biraz da Adıyaman Kahta'dan bahseden yazılar hazırlamak istiyorum.Bunu da kısa zamanda gerçekleştirmeyi planlıyorum.Çünkü biliyorum ki aranızda merak edenler var.Özellikle bölgede terör olaylarının olup olmadığı konusunu.Birde Şubat atamalarının olma durumunu düşünürsek belki yazım ile sizlere bu bölge hakkında fikir vermiş olurum :)





1 Şubat 2016 Pazartesi

Örgü I Yer Yastıklarıma Kırlent Ördüm


Sizlere burada ki yazımda örgü kırlentim bittiğinde sizlerle paylaşırım diye söz verdim.Şimdi sözümü tutuyorum ve sizlerin beğenisine sunuyorum kırlentlerimi :)
Şimdiye kadar beni en çok uğraştıran model oldu bu katmerli çiçek modeli.Yapımı öyle uzun sürüyormuş ki şu iki kırlenti örene kadar ne işler bitirirmişim ben :)
Bu arada fotoğrafta gördüğünüz civcivli yastığım bana http://hediyemucidi.com/'un hediyesi.Bu güzel hediyeden bir sürü çeşit var hediye mucidinde sevgilinize ,arkadaşınıza hediye almak isterseniz bence siteye bir göz atın derim.Birbirinden ilginç ürünler var sitede :)