23 Mayıs 2017 Salı

JOJO MOYES'tan Yeni Kitap


Kimi zaman geliyor ki durmaksızın kitap okuyorum.Kimi zamanlarsa imkanı yok elime bir kitap alamıyorum.Bu dönemlerde çok sürükleyici bir kitap tesadüfen denk gelirse ancak o zaman başlayabiliyorum.Kitap okumayı ne kadar seversem seveyim tüm yaşamı boyunca aralıksız kitap okuyanlardan olamadım ne yazık ki.Sizler nasılsınız bu konuda ? Tam bir kitap kurdu mu yoksa benim gibi dönemsel bir kitap okuyucu mu :)
İnternette gezinirken https://www.okuoku.com/'a bir göz atayım dedim ki ne göreyim.Yeni yeni kitaplar çıkıyor.Hemde sevdiğim yazarlardan..Bu kitaplardan biri de Jojo Moyes'a ait.Gelin Jojo Moyes'ın "Yağmurdan Kaçarken " kitabının içeriğine bir göz atalım



YAĞMURDAN KAÇARKEN  Aşkın zaman içinde ne kadar farklı şekiller alabileceğine dair dokunaklı bir hikâye... Üç neslin hikâyesi... Yirmi bir yaşındaki Joy, 1950'lerde Hong Kong'da yaşarken yakışıklı deniz subayı Edward'la tanışır. Başta bu genç adama âşık olma ihtimali aklının ucundan bile geçmemiştir. Fakat birbirlerinin ruh eşi olduklarını anlayan iki gencin düğün tarihi yirmi dört saat içinde belirlenir. Artık Joy da kocasıyla beraber dünyayı gezmeye başlamıştır ve çok mutludur. Ama evlilik hayatının sandığı gibi olmadığını kısa süre sonra zor yoldan öğrenecektir... 1980'lerde Joy'un kızı Kate, ailesinin yanından gizemli bir şekilde kaçar ve on altı yıl sonra onun kızı Sabine hemen hemen hiç tanımadığı büyükannesi ile büyükbabasını ziyarete gider. Çok geçmeden Kate de aralarına katılır. Aynı çatı altında yıllar sonra ilk kez bir araya gelen üç kadının keşfedeceği çok önemli sırlar ve gerçekler vardır: Bir anne ile kızı arasındaki sevgi asla tükenmez, aşkın doğası yağmur gibidir ve kadınlar sevdikleri için en büyük zorluklara bile göğüs gerebilir.  
https://www.okuoku.com/.'dan alıntıdır

4 yorum:

  1. Jojo moyesın kıtspları cok guzel oluyor bence o dönemsel degıl. Kendını uygun kıtap bulduğun zaman devamı geliyor. Bende arka arkaya ıstedıgım kıtspları bulduğum zaman kacırmadan okumak ıstıyorum.

    YanıtlaSil
  2. sosyal medya alışkanlığı kitap okuma alışkanlığımı azalttı diyebilirim. Elimde mutlaka okuduğum bir kitabım oluyor ama telefonu karıştırmak daha cazip geliyor sanırım. Ama kitabım sürükleyiciyse daha hızlı okuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al benden de o kadar.Telefon daha cazip geliyor.Bir sayfa okuyorum pat telefona dönüyorum :I Çok kötü bir durum aslında bu.İnşallah zamanla gecer:)

      Sil
  3. Yazarın kitaplarını severek okuyorum.Her gece yatmadan mutlaka kitap okumayı alışkanlık haline getirdim.Paylaşım için teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil